Hopp til innhold

Speil solgt for 13500 kr på Britannia-auksjon

Utsalget av Britannia-inventar på loppemarked og auksjon, har gått over all forventning, forteller prosjektleder.

jan engen britannia

Prosjektleder Jan Engen mener markedshelgen på Charlottenlund har gått over all forventning. Nå kan sportsklubben han er driftsleder i vente seg en virkelig opprustning.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Det har gått helt fantastisk. Hele helgen har vært som et stort eventyr, forteller prosjektleder for Britannia-utsalget Jan Engen.

Han regner med at hele 7000 mennesker har vært innom idrettsparken på Charlottenlund og sikret seg et minne fra ærverdige Britannia Hotell.

Ettertraktede speil

Engen forteller at speilene fra det anerkjente hotellet har gått for høye summer – flere stykker har blitt solgt for mer enn ti tusen kroner på auksjonen som har foregått søndag.

speil britannia auksjon

Dette speilet ble solgt for 13 500 kroner under søndagens auksjon.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Ett av speilene ble solgt for utrolige 13 500 kroner (!) til applaus fra salen på Charlottenlund.

– Jeg er ingen ekspert, men jeg tror det er en bra pris, sier prosjektlederen.

I tillegg til speilene, skal vinskap og serveringsutstyr ha vært særlig populært blant de oppmøtte og blitt solgt for priser langt høyere enn estimert.

Passerer én million

Nå kan Charlottenlund vente seg en real opprustning av idrettsanlegget. Jan Engen som til vanlig er driftsleder i sportsklubben, forteller at de har klart å selge cirka 70 prosent av alt de hadde.

– Vi hadde håpet å få inn mellom 500 000 og én million kroner i netto overskudd, men nå viser det seg at vi minst passerer én million!

– Det betyr at vi får mulighet til å fortsette å oppruste anleggene våre og sørge for at vi har gode tilbud til barn og unge i bydelen. Det er jo egentlig det det handler om, avslutter han.

auksjon britannia

Salen var full av mennesker som ønsket en bit av Britannia Hotell. På auksjonen gikk speil, vinskap og serveringsutstyr for svært gode summer.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK