NRK Meny
Normal

Sparebank 1 får kjøpe Glitnir

Finansdepartementet har gitt konsesjon til SpareBank 1 om kjøp av samtlige aksjer i Glitnir Bank ASA.

Glitnirs hovedkontor i Trondheim
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

SpareBank 1-bankene har overtatt Glitnir Bank for 300 millioner kroner. Kjøpet gjennomføres uten tilførsel av ny kapital.

Nye eiere

De nye eierne av Glitnir Bank er SpareBank 1 SMN (25 prosent), SpareBank 1 SR-Bank (20 prosent), SpareBank 1 Nord-Norge (20 prosent), 16 samarbeidende sparebanker (20 prosent) og Sparebanken Hedmark (15 prosent).

Les: -Glitnir er et røverkjøp

- Dette er en gledens dag i SpareBank 1 og i Glitnir Bank. Konsesjonen er på plass, og alle forutsetninger for kjøpsavtalen er oppfylt, sier administrerende direktør Eldar Mathisen i SpareBank 1 Gruppen i en pressemelding.

Hever arrestene

- Dette gjelder blant annet heving av arrestene som er blitt tatt i aksjene i Glitnir Bank, slik at transaksjonene kan gjennomføres som forutsatt, sier Mathisen, som nå blir styreleder i Glitnir Bank.

Les: SpareBank1 kjøper Glitnir

- Nå kan vi intensivere arbeidet med å finne en langsiktig industriell og markedsriktig løsning for banken. Siktemålet er å ha bygd et nytt fundament for banken i løpet av første kvartal 2009, sier Mathisen.

Nytt styre

Bård Idar Kvam

Bård Idar Kvam

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Mathisen vil i styret få med seg finansdirektør Kjell Fordal i SpareBank 1 SMN (nestleder), finansdirektør Lisbeth K. Nærø i SpareBank 1 SR-Bank, konserndirektør Liv Bortne Ulriksen i SpareBank 1 Nord-Norge og controller Marianne Sommerro Evensen i SpareBank 1 Vestfold. Dessuten fortsetter siviløkonom Roar Nyhus og ansatterepresentant Bård Idar Kvam fra det tidligere styret i Glitnir Bank.

- Ansatte i Glitnir Bank ser frem til å bli en del av SpareBank 1 og kunne bidra med å skape verdier for våre nye eiere. Nå kan vi legge måneder med usikkerhet bak oss og igjen se fremover, sier hovedtillitsvalgt Bård Idar Kvam i Glitnir Bank.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal
Femte året med spel i år