NRK Meny
Normal

Spansk potetsuppe

 

Patajasuppe
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Spansk potetsuppe

400g salt svinekjøtt, eller 2 svineknoker
250 g brune eller hvite bønner
2,5 l vann
2 store løk
3 paprika
6 tomater eller 2 bokser knuste tomater
3 dl olivenolje
Ca. 500 g gresskar, kålrot eller squash
1 stor potet pr. person
½ gulrot pr. person
Babymaiskolber
Suppegrønt, eventuelt 3 terninger grønnsaksbuljong
10 korn hel pepper
Safran

Bønnene bløtes i vann natta over. Kokes sammen med svinekjøtt i ca. en time.

Løk, paprika og tomater freses i 3 dl olivenolje. Blandes med resten av ingrediensene og alt sammen kokes til poteten er myke.

Server gjerne hvitkløksbrød til. Loff eller bedre grovbrød skjæres i skiver men ikke helt ned. Rikelig hvitløkssmør smøres i sprekkene og stekes i varm ovn i 10-15 min.

Rosévin eller lett rødvin vil passe godt til.

Oppskrifta er innsendt av Winnefried Ryan fra Steinkjer

 

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.