Hopp til innhold

Sover med bjørn og ulv i dyreparken

Det er ikke mange steder i verden man får utlevert nøkkel og kan overnatte inne i en dyrepark, men i Namsskogan får man full tilgang til hele parken om natta.

Ulver i Namskogan familiepark

Barna som skal overnatte i Namskogan familiepark, håper ulvene uler om natta.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Namskogan familiepark

Familieparken har satt opp fem lavvoer som det går an å overnatte i.

Foto: Kjartan Trana / NRK

– Det blir ganske spennende. Jeg har aldri overnattet i en lavvo før, sier en liten flokk med barn som gjør seg klar til å sove like ved bjørnene og ulvene i Namsskogan familiepark.

Det er fire år siden parken startet med camping inne like ved dyra, og nå satses det enda mer på dette opplegget. Fem lavvoer er satt opp – og det er nok ikke mange steder i verden at du kan bli låst inne i en dyrhage og kan gå rundt som du vil hele natta.

Tilgang til hele parken

Turid Bredesen

Turid Bredesen er parkleder i Namskogan familiepark.

Foto: Namskogan Familiepark

– De som bor her har tilgang til hele parken. Vi legger ut redningsvester i kanoene slik at de kan dra ut for å fiske, sier parkleder Turid Bredesen.

Hun forklarer at de har vært litt skeptiske, men at tilbudet har fungert godt. Folk skriver under på et ansvarsskjema, tar ansvar – og har spennende opplevelser i parken.

Her finnes mange av dyra som lever i norske skoger, ikke bare rovdyr som ulv, bjørn, gaupe og rev, men også elg, hjort, påfugl og minigris.

Håper ulvene uler

– Dyra er mye mer aktive og oppleves på en annen måte. Det er noe med kveldsstemninga og lyset om kvelden. Ulvene uler mer om natta enn på dagtid, forklarer Bredesen.

Arvid Østbø fra Stjørdal er i parken sammen med fem andre pappaer og barna. Hele gjengen håper de får høre at ulvene uler.

– Det blir spennende, jeg tror det blir veldig bra, sier Østbø.

Siste fra Trøndelag