Søskentrio vil bli best i verden på terrengsykkel

Under helgens terrengsykkelritt på Kristiansten festning, var det særlig ett etternavn som gikk igjen: Nordsæter Resell. Tre søsken fra Trondheim satser stort på den voksende sporten.

nordsæter resell

Erik, Berit og Nils storkoste seg på hjemmebane under helgens festningsritt. Snart drar Berit og Erik til Lillehammer for å trene med landets beste utøvere.

Foto: privat

Festningsrittet arrangeres årlig i Trondheim og samler profesjonelle utøvere fra hele landet. Denne helgen ble runde åtte og ni i Norgescupen gjennomført under flotte forhold på Kristiansten festning.

– Det er litt spesielt med en løype som er så sentrumsnær og med en så flott utsikt som festningsløypa. Den er rett og slett veldig tilskuervennelig, forteller Kari Bråtveit i arrangørklubben Trondhjems Velocipedklub.

Deltar i EM og VM

terrengsykkel festningen trondheim

Kari Bråtveit i Trondhjems Velocipedklub forteller at det er uvanlig å ha løyper så sentralt som den i Trondheim. Her er Erik Nordsæter Resell i duell med Petter Fagerhaug.

Foto: Kari Bråtveit / TVK

Tre utøvere som markerte seg under helgens arrangement, var søskentrioen Erik (20), Berit (16) og Nils Nordsæter Resell (13). De driver alle med terrengsykling, og spesielt de to eldste satser stort på idretten.

– Målet er å bli best i verden, sier Erik.

Han har tidligere deltatt i både EM og VM på U23- og juniornivå og ligger på 2. plass i Norgescupen sammenlagt. Dessverre innfridde han ikke helt egne forventninger under helgens arrangement på hjemmebane da han røyk ut i kvartfinalen. Likevel var opplevelsen av å sykle på festningen og se utover Trondheim by helt spesiell.

– Det var veldig gøy med ritt på festningen. Jeg skulle gjerne gjort det litt bedre, men det var ekstra tungt i gjørma i dag, forteller 20-åringen etter rittet.

Flytter sammen med søsteren

norgescup festning

Det var fine forhold på Kristiansten festning da runde åtte og ni gikk av stabelen i helgen.

Foto: Kari Bråtveit / TVK

Søsteren Berit deltok i seniorklassen på tross at hun kun er 16 år gammel. For henne endte det med B-finale og en stolt storebror.

– Berit satser hardt hun også og begynner å bli skikkelig god. Når hun flytter til Lillehammer til høsten tror jeg hun kan bli enda bedre, forteller Erik.

16-åringen begynner på Norges Toppidrettsgymnas i august. Dermed følger hun i storebrorens fotspor og attpåtil skal de bli romkamerater på Lillehammer.

– Jeg håper det går greit. Vi er som regel gode søsken med lite krangling. Jeg lover i alle fall at jeg skal være en flink storebror, sier Erik.

Har brukket håndleddene tre ganger

Det var faren til Nordsæter Resell-søsknene som først viste interesse for terrengsykling. Deretter begynte søskentrioen i tur og orden å sykle. Nå har det blitt en familieinteresse.

– Vi drev med ski først, alle sammen. Men så fant vi ut at terrengsykling var gøyere, forteller Erik.

Det på tross av at skaderisikoen er langt høyere når man driver med terrengsykling.

– Jeg har brukket kragebeinet én gang og håndleddene tre ganger. I fjor brakk jeg det ene håndleddet, og da jeg begynte å bli bra igjen, tryna jeg på neste konkurranse og brakk opp bruddet.

– Det er en litt brutal sport, innrømmer 20-åringen.

terrengsykling festningen trondheim

Utøverne er vandt med gjørme og vanskelig terreng under rittene i Norgescupen.

Foto: Kari Bråtveit / TVK