Søppel fra Trondheim ble til mote

Studenter fra Industriell design ved NTNU har laget antrekk av Trondheims avfall.

I løpet av en uke har de nye NTNU-studentene ved Industriell design samlet inn søppel. Deretter har de forberedt og tegnet antrekk der søppelet skulle være materialet. Til slutt har de laget antrekkene som i dag ble presentert.

Opptaksprøve for «ferskingene»

Det er i forbindelse med opptak i NTNU-studentenes egne klubber at ferskingene må gjennom ulike opptaksprøver. Her ble de 30 nye studentene ved Industriell design delt inn i grupper som skulle samle inn forskjellig søppel.

Klær skulle for en gruppe lages av matavfall, for en annen var det plastavfall, for en tredje metall og en fjerde måtte ta i bruk risikoavfall.

– Gøy, men veldig pinlig

Søppeldesign

Tine Hjetland i kjole av plast-søppel.

Foto: Morten Andersen
Søppeldesign

Iselin Kamstad i antrekk av risikoavfall.

Foto: Morten Andersen

Tine Hjetland har vært på gruppa som skulle lage sine antrekk av plastprodukter. Selv hadde hun laget en ballkjole med strutteskjørt, et antrekk som kjentes ganske svett mot kroppen etter en stund.

– Det har vært ganske artig, men det var veldig pinlig å gå på catwalk og vise seg fram, sier hun.

Studentene viste stor kreativitet. Det var stor variasjon i design, og noen kreasjoner var mer vågale enn andre.

Var redd antrekket skulle knuse

Iselin Kamstad er også førsteårsstudent og har vært på gruppa som skulle utnytte risikoavfall. For hennes del ble det lysstoffrør og store mengder gaffa-tape. Rørene måtte limes fast til kroppen med tape.

– Vi har hatt det moro, men det var ikke så kult å gå og vise meg fram for jeg var redd rørene skulle knuse og skjære meg opp, sier hun, glad over at showet er over.

Og så ble det fest

Etter at studentene hadde vist fram resultatene av sine kreative evner ble det gjort klart for ball - og der slapp de å ha på seg søppeantrekkene.

Søppelmote

Risikoavfall i form av lysrør og lysslynger ble til dristig mote.

Foto: Morten Andersen / NRK
Søppelmote

Disse antrekkene er laget av matavfall.

Foto: Morten Andersen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.