Soner trolig i Norge

Den tiltalte i Overhalla-saken må trolig sone straffen i norsk fengsel. Etter endt soning kan han bli utvist fra landet.

Avhør i overhallasaken

Avhør i overhallasaken

Foto: Tegning: Svein Roar Lindseth

Bahadir Mirzaolimov møtte i går i Namdal tingrett tiltalt for drap på sin fraseparerte kone Anne Grete Vollum og Cicilie Watnan Lian i Overhalla i april i år. Hans forsvarer, Arve Opdahl, sier at Mirzaolimov kan regne med å måtte sone straffen han får i Norge.

- For hans vedkommende antar jeg at han må sone straffen i Norge, og at han blir utvist enten til det landet han kom fra eller til sitt hjemland etter å ha sonet ferdig, sier Opdahl.

På spørsmål om hva hans klient tenker om at han kan få en lang fengselsstraff i Norge, svarer Opdahl at tiltalte forstår hvor alvorlig denne saken er.

- Han forstår at denne saken normalt vil ende med en straffeutmåling som ligger i den øvre delen av skalaen og ta de konsekvensene hans handlinger har medført, sier Opdahl.

 

Forklarte seg i en tekstmelding

I går, mandag, var den første dagen i rettssaken. Mirzaolimov skulle forklare seg, men orket ikke når det gjaldt drapsnatta. Aktor Jan Henrik Dahle siterte derfor fra rapportene fra politiavhørene. Tiltalte hadde forklart at han bare husker bruddstykker av det som skjedde drapsnatta.

På en tekstmelding på sin egen mobiltelefon har han forklart hva som skjedde:

 

«Jeg har tenkt på hva jeg skal gjøre, og kommer til at jeg skal drepe Anne Grete og meg selv. Hvis det ikke hadde vært for barnet, jeg hadde aldri kommet til det, men det plager meg veldig mye. Jeg er ikke en maskin som laget baby. Jeg er et menneske som har følelser. Jeg vil gi ett råd til norske kvinner. Ikke plag mann med barnet. Særlig mann som er fra utlandet. Hvis hun hadde sagt at jeg får se barnet, jeg hadde aldri gjort det. At hun aldri vil møte meg, det skjønner og aksepterer jeg. Men når det gjelder barnet, nei, Jeg vet at ingen vil tilgi meg djeg kan ikke gjøre det samme. Jeg vet at ingen vil tilgi meg det, men :-( det er det siste jeg brys meg om. Jeg er veldig trøtt og lei av alt. Jeg kan ikke leve i Usbekistan når jeg har her to barn."

Bahadir Mirzaolimov, tiltalt for Overhalla-drapene

 

Tekstmeldingen ble aldri sendt, men lagret som en kladd på mobiltelefonen som politiet fant i Anne Grete Vollums hus i Overhalla.

Kl. 9 i dag starter andre dag av rettssaken i Namdal tingrett.