NRK Meny
Normal

Sommer og fergeliv

Jeg tok en tur med ferga mellom Brekstad og Valset. Fordi fergeturer så absolutt hører sommeren til.

Ferga drar ut fra Brekstad
Foto: Ellinor Hansen / NRK

På min første dag i uke nummer to på tur i Trøndelag, var det grått og regntungt i Brekstad. Men helt øverst i ferga som går mellom Brekstad og Valset var de i upåklagelig godt humør, og hadde ikke veldig mye imot å få en litt masete reporter på besøk. 

Overstyrmann Helge Skorstad sitter bak roret, og manøvrerer med vante bevegelser. Han forteller at sommeren er den beste tida å kjøre ferge. Mest fordi været er så fint, men også fordi det kommer så mange nye og blide folk.

Turistene kan jo til tider være en plage, men Skorstad forteller at han ikke har noe imot at de banker på døra, og spør om å få sitte litt sammen med styrmannen. Han har jo tross alt den beste utsikten.

Overstyrmann Helge Skorstad og kaptein Trond Ivan Fredagsvik på M/F Ørland
Foto: Ellinor Hansen / NRK

Svele; en udødelig klassiker

I kiosken ombord på M/F Ørland er det kø under hele reisa, og ferske sveler må stekes hele tida. Tove Andersen jobber her til vanlig. Men nå er hun på vei til Oslo, og sommerferie. Da må hun selvfølgelig ha en matbit i kiosken. Hun er glad i alle turistene som kommer og vil smake på den berømte fergedelikatessen; svela. Og de liker den! Selvfølgelig! Men de synes at den er litt mektig da..

Tove Andersen handler i kiosken på M/F Ørland

Tove Andersen handler i kiosken på M/F Ørland

Foto: Ellinor Hansen / NRK