Hopp til innhold

Sølv til hopperne

Østerrike slo Norge i lagkonkurransen i hopp søndag. Trønderne Anders Bardal og Roar Ljøkelsøy var med på det norske laget.

Roar Ljøkelsøy
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det skilte 7,9 poeng mellom de to lagene i Willingen. For Norge hoppet Tom Hilde (130-127), Anders Bardal (136,5-131,5), Anders Jacobsen (137-147) og Roar Ljøkelsøy (130-138,5).

 

Det østerrikske laget besto av Wolfgang Loitzl (140,5-131), Andreas Kofler (140-133), Arthur Pauli (124-135) og Gregor Schlierenzauer (136-141). Tyskland tok tredjeplassen. Seieren var verdt 30.000 sveitser franc (chf), mens Norge innkasserte 22.000 chf for 2.-plassen.

Jacobsen var best

Anders Jacobsen hadde den beste poengsummen og var lengst med sine 147 meter i sitt siste hopp og viste at lørdagens seier ikke var noen tilfeldighet. - Anders har vært i en klasse for seg her nede, slo assistenttrener Geir Ole Berdahl fast etter rennet.

De samme til VM

Det norske hopplaget til ski-VM ble også tatt ut etter søndagens konkurranse. Laget ble de fire hopperne som var i aksjon i lagkonkurranse i Willingen pluss Sigurd Pettersen. - Sigurd (Pettersen) hoppet ikke søndag for å slippe unna litt av presset og for å reise hjem med en god følelse, sa Berdahl.

Drømmer om VM-gull

- Gullet i lagkonkurransen i Sapporo-VM er hovedmålet vårt. Selvsagt er Anders Jacobsen en av de store favorittene i de individuelle konkurransene, innrømmet Roar Ljøkelsøy på den internasjonale pressekonferansen etter rennet i Willingen. 

Ljøkelsøy selv har et spesielt forhold til VM-bakken i Sapporo hvor han har vunnet fem av sine elleve verdenscupseirer. Lagene til Polen og Slovenia deltok ikke i søndagens lagkonkurranse. Finlands stilte med et amputert lag og endte sist. De ble også slått av Russland selv om ikke ankermannen Dmitrij Vassilijev hoppet i 2. omgang. (©NTB)