NRK Meny
Normal

Sølv til Bardal & co. i laghopp

Laghoppingen i Kollen ble avbrutt etter 1. omgang. Norge kom 2. plass bak suverene Østerrike.

Anders Bardal

Det ble bare en omgang i laghoppkonkurransen på grund av sterk vind i bakken.

Rennet i Holmenkollen ble avsluttet etter én omgang. Det norske laget med Anders Jacobsen, Johan Remen Evensen, Anders Bardal og Tom Hilde fikk sølv, samme plassering som i den tilsvarende konkurransen i Midtstubakken.

Kofler med ny bakkerekord

Østerrikeren Andreas Kofler hadde selv den gamle bakkerekorden med 139,5 meter. Den nye rekorden lyder på 141 meter! Thomas Morgenstern var nær ved å tangere rekorden, men landet på 140,5 meter.

Anders Jacobsen åpnet med et førstehopp på 120,5 meter, og virket ikke fornøyd etter hoppet. Da lå Norge på 5. plass.

Johan Remen Evensens første hopp målte 119 meter. Kort tid etter hoppet ble det et lengre avbrekk i rennet på grunn av for mye og ustabil vind. Også i prøveomgangen tidligere på lørdag var det trøbbel med vinden, og denne omgangen måtte avbrytes.

  • Se video: Ny bakkerekord i Holmenkollen
Video Bakkerekord i Holmenkollen

Tøffe vindforhold

Evensen mener nordmennene har en fordel med tøffe vindforhold.

– Fordi vi er tøffe, og vi har hoppet under langt verre forhold før, sa han etter hoppet sitt.

Både Anders Bardal og Tom Hilde gjennomførte brukbare hopp, og Norge endte på 2. plass. Klokken 16.35 kom meldingen om at 2. omgang ikke ville bli gjennomført på grunn av de vanskelige vindforholdene.

  • Se video: Tom Hilde hoppet laget opp til sølv.
    Video Tom Hilde

Østerrike tangerte dermed Norges sju gull og var hele 43,6 poeng foran Norge i laghoppingen, mens Slovenia knep bronsen 3,8 poeng bak Norge. Tyskland lå på en klar andreplass etter tre hopp, men Michael Uhrmann bommet totalt i sitt hopp og Tyskland endte sju tideler bak bronsen.