NRK Meny
Normal

Rosenborg slo Ranheim 5-1

Rosenborg slo 1. divisjonslaget Ranheim 5-1 i en treningskamp onsdag ettermiddag.

Rade Prica

Rade Prica scoret for Rosenborg mot Ranheim.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Stillingen ved pause var 0-0, og omgangen var temmelig kjedelig inne i Abrahallen.

Boti Goa scoret to

Men etter en oppstrammer fra trener Jan Jönsson i pausen våknet endelig Rosenborg, og det gikk bare tre minutter før nyinnkjøpte Boti Goa gjorde 1-0 til RBK.

Boti Goa

Boti Goa scoret to mål for Rosenborg.

Foto: rbk.no/ Stig Torbjørnsen / NRK

Den nye spissen fra Elfenbenskysten satte en retur fra keeper i mål. Ranheims keeper Andreas Lindberg klarte ikke å holde ballen etter et skudd fra Trond Olsen, og da var Boti Goa frampå inne i straffefeltet.

Etter 60 minutter utlignet Jo Sondre Aas for Ranheim. 1. divisjonslaget dro opp et fint angrep på siden, og innlegget satte Aas i mål på bakre stolpe.

Forsvarstabbe

Men Rosenborg slo tilbake etter 66 minutter. Da var det Trond Olsens tur til å finne nettmaskene. Olsen utnyttet en forsvarstabbe hos Ranheim, og alene med keeper Lindberg gjorde han ingen feil.

Boti Goa økte Rosenborgs ledelse til 3-1 etter 77 minutter. Minuttet senere ble han byttet ut, og den unge verdalingen Jonas Svensson kom inn.

Etter bare ett minutt på banen økte Svensson RBKs ledelse til 4-1. Rade Prica vant en duell inne i Ranheims straffefelt, og Svensson dundret ballen i mål på hel volley.

På bedringens vei

Etter 83 minutter pyntet Rade Prica på resultatet da han satte inn 5-1 for Rosenborg. Prica scoret på et skudd fra ti meters hold.

Rosenborg leverte en solid andreomgang mot Ranheim, og virker å være på bedringens vei etter tapet for Brann i seriepremieren på søndag.

Neste kamp er mot Stabæk på Lerkendal søndag 3. april.

Jönsson var fornøyd

Rosenborg-trener Jan Jönsson var godt fornøyd med kampen mot Ranheim.

– Vi er innen i ei viktig treningsuke og denne kampen var en god gjennomkjøring for både oss og Ranheim, sier Jönsson til rbk.no .

Jan Jönsson

Jan Jönsson var godt fornøyd med kampen mot Ranheim.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Han sier laget ville rette opp en del fra Brann-kampen, og han hadde spesielt fokus på forsvarsspillet.

– Det synes jeg vi lykkes ganske bra med, selv om jeg helst hadde sett at vi holdt nullen, sier han til klubbens nettside.

Fredheim Holm debuterte

Angriperen Daniel Fredheim Holm debuterte for Rosenborg i denne kampen, og Jönsson var fornøyd med det han fikk se den ene omgangen han spilte.

– Det var godt og interessant å se han i aksjon. Hadde han spilt andreomgangen også, hadde det vært enda mer rom for han, men det var positivt og bra, synes jeg.

Nå håper han at angrepsspilleren kan spille mot Stabæk neste helga etter et langt skadeavbrekk.

– Jeg håper det, men nå skal vi trene godt frem mot den kampen, så får vi se når den kommer, sier han til rbk.no.