Normal

Solid byks på tabellen

Etter fire uavgjortkamper på rad løsnet det endelig for Ranheim. Daniel Krogstad reddet kvelden med scoring ti minutter før full tid.

Daniel Krogstad omfavnes etter scoring mot Alta

Simen Wangberg og resten av Ranheimgutta omfavner Daniel Krogstad etter scoring i kampens 80. minutt.

Foto: Eivind Stuevold

Det ble ingen stor forestilling da Ranheim tok imot Alta til hjemmekamp 1. divisjons 7. runde, søndag kveld.

Gjestene kom best i gang og dominerte banespillet i starten av første omgang, men det var hjemmelaget som skapte de farligste sjansene utover i kampen.

Daniel Krogstad markerte seg med et raskt skudd etter 11 minutter. Ballen gikk like utenfor.

Altas keeper Faris Efendic var også ved to anledninger lynraskt nede og blokkerte knallharde skudd fra Finn Magnus Johannesen og Mads Reginiussen.

Lagene gikk målløst til pause, men duellspillet på midtbanen fortsatte i 2. omgang.

RIL hakket vassere

Ti minutter før slutt kom scoringen som sikret seieren for Ranheim .

Daniel Krogstad fikk en pasning fra Mads Reginussen like utenfor Altas sekstenmeter. Han brukte ett par steg på å legge ballen til rette og klemte til.

– Veldig godt! Det var langt fra noe kjempetreff, likevel deilig å se den gå inn. Vi har ikke tapt enda i år, og det er sterkt etter sju kamper, men det har blitt mye uavgjort i det siste så det var herlig med seier.

Aasmund Bjørkan trente Alta før han tok over Ranheim, og var også for hav var det lettelse å spore etter møtet med gamle spillere.

- Det var en jevnspilt og litt tam affære. Kampen ble en stillingskrig mellom to lag som kjenner hverandre godt, men vi skapte flest sjanser og vant fortjent. Så langt har vi vært fullt på høyde med de andre lagene vi har møtt i årets serie.

Men det er lenge igjen?

– Ja. Sesongen har så vidt begynt, og dette er en maraton og ikke en sprint, men vi har i vært fall fått en god veldig god start! Nå har vi også skaffet oss et lite psykisk overtak foran cupkampen mot dem, som spilles allerede på onsdag.

Med søndagens trepoenger tok Ranheim et langt steg oppover på tabellen. I en meget jevnspilt 1. divisjon ligger RIL nå på delt 2. plass sammen med Asker. Bryne ligger to poeng foran og leder serien med totalt femten poeng.