Solheim vurderer å legge opp

Taekwondoutøveren Nina Solheim ser mørkt på framtida etter at hennes personlige trener, Michael Jørgensen, har bestemt seg for å slutte.

Nina Solheim vant gull i US Open 2006
Foto: Dag Jacobsen

– Jeg må ha en plan, noe som jeg kan tro på, for at jeg skal fortsette å legge ned så mye tid og engasjement i taekwondo, sier Solheim til Adresseavisen.

 

Jørgensen er regnet som en av verdens beste taekwondotrenere. Dansken har trent det norske landslaget i åtte år og vært Solheims personlig trener de seks siste årene.

Fra å jobbe både for Olympiatoppen (OLT) og som landslagstrener, ønsker han nå å jobbe fulltid for OLT. Jørgensen slutter først i august, men beslutningen har gått sterkt inn på Solheim.

– Det virker som du er på defensiven?

– Jeg er ikke på defensiven. Men jeg er veldig betenkt. Det er tøft å få en slik beskjed slengt i fleisen. Jeg var på god vei, men nå får jeg nok en utfordring å ta tak i. Vi får se hvordan det går, sier Namsos-jenta.

Solheim var gullhåp foran Athen-OL i 2004, men skadet kneet korsbåndet i kvartfinalen. Nå er hun tilbake for fullt og har rukket å bli nordisk mester og vunnet prestisjeturneringen US Open i løpet av vinteren.

(©NTB)