NRK Meny
Normal

Sol, sommer og asfalt

Ny asfalt ble lagt i Ulsbergkrysset. Og jeg var med.

Asfaltlegging
Foto: Ellinor Hansen / NRK

Asfaltarbeid hører sommeren til. Helt klart. Og i går var det Ulsbergkrysset som skulle friskes opp litt. Sju biler, hver med ca. 30 tonn asfalt på lasset, kjørte flere mil fra asfaltanlegget ved grustaket på Svorkmo, til Ulsberg. De måtte også kjøre to turer. Det er mye asfalt det.

Ingen sommer uten asfalt

Tore Kolsvik, Bjarne Tilseth og Eskild Nielsen kjører asfalt. De forteller at det er en veldig sosial jobb. Selv om de må vente mye, så er det helt greit. Da får de tid til å prate og tulle, drikke kaffe og røyke så mye de bare vil. Og det kan jo bli litt kjedelig å kjøre bil alene. Da er det greit å stå flere timer i kø, før du får hellt av asfaltlasset fra bilen.

Ola Eidsmo er Bas i Mesta. Det er han som styrer selve asfaltleggingen. Og det er en jobb som krever nøyaktighet og tålmodighet. De siste 30 åra har han lagt asfalt, og han kan ikke tenke seg en sommer uten det.

Lange køer

Mens den nye asfalten ble lagt, var det lange køer med biler som ventet på å få snike seg forbi. Men de må bare smøre seg med tålmodighet. For når to lag ny asfalt er ferdiglagt i Ulsbergkrysset, skal det være jevnere, og gi bedre forhold om vinteren for all tungtransporten som kjører gjennom det.

Valse på asfalt
Foto: Ellinor Hansen / NRK

 

Biler står i kø bak asfaltarbeid
Foto: Ellinor Hansen / NRK

 

Tore, Bjarne og Alf har pause
Foto: Ellinor Hansen / NRK