Søderlund: – Ingenting er klart ennå

Den franske klubben sier de har sikret seg eliteseriens toppscorer Alexander Søderlund. Men han og RBK sier de ikke har signert noen avtale ennå.

Søderlund og Helland

TIL FRANKRIKE: Alexander Søderlund forlater Rosenborg til fordel for St. Etienne.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Parten har ulike versjoner av status for en eventuell overgang for Aleksander Søderlund til franske St. Etienne.

Etter flere uker med rykter bekrefter St. Etienne at Søderlund er har signert. Det bekreftet lagets trener på en pressekonferanse på lørdag.

– Alexander Søderlund er blant oss, sa St. Étienne-manager Christophe Galtier ifølge klubbens hjemmeside.

Laster Twitter-innhold

Spilleklar til søndag

Søderlund ble toppscorer i eliteserien sist sesong med 22 mål på 27 kamper. Han kom til Rosenborg fra Haugesund i 2013. Ifølge Galtier håper han at Søderlund spilleklar og kampklar til neste helg.

– Han signerte på fredag og trente individuelt lørdag. Han vil også trene individuelt søndag. Målet er at han blir med laget for fullt fra og med neste uke og at han er klar til kamp neste søndag, sier Galtier til klubbens hjemmeside.

– Benekter overgang

Men verken Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye eller hovedpersonen selv bekrefter lørdag den franske trenerens versjon.

Søderlund skriver i en sms til adressa.no at det ikke er noe som er klart ennå og at det trolig vil ta noen dager.

Bjørnebye sier til avisens nettside lørdag at overgangen ikke er klar.

Gytkjær blir erstatter

NRK har tidligere skrevet at danske Christian Gytkjær kan bli Søderlunds erstatter. Ifølge Haugesunds Avis skal FK Haugesund skal være enig med Rosenborg om en overgang for dansken.

25-åringen nettet ti ganger på 30 kamper for Haugesund denne sesongen. Han har vært i FKH i tre sesonger, og har ett år igjen av kontrakten med klubben.