Søderlund vil ha full fres fra start

Om Norge trykker på og gir 100 prosent mot Kypros, blir det seier, ifølge landslagsspiss Alexander Søderlund.

Alexander Søderlund

– Vi er et bedre lag enn dem, sier Alexander Søderlund

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Rosenborg-spilleren er blant landslagssjef Egil Olsens kandidater til fredagens viktige VM-kvalifiseringskamp. I bortemøtet mot Kypros (3-1-seier) spilte han én omgang. Søderlund er klar på hva som skal til for å beseire kypriotene igjen.

– Vi er et bedre lag enn dem. Vi må gå ut der og gi 100 prosent alle sammen. Da er jeg ganske sikker på at det går bra, sa Søderlund til NTB onsdag.

– På bortebane følte jeg at vi var klart bedre. Hadde vi satset litt høyere i førsteomgangen, så hadde vi vunnet med enda flere mål. Det er bare å kjøre dem hardt fra begynnelsen, la han til.

Følg kampen direkte fra kl. 19: Norge-Kypros

brede

Brede Hangeland

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

De norske spissene har slitt med å score i VM-kvalifiseringen. Av sju mål (seks kamper) er fire scoret av forsvarsspillere. Faktisk er midtstopper Brede Hangeland toppscorer med to fulltreffere.

– Vi er gode på dødballer, og Brede er en høy og stor mann. Det er meget bra gjort av ham. Jeg føler ikke at vi spissene har hatt så mange sjanser, men selvfølgelig skulle vi ønsket at vi hadde bidratt mer, sa Søderlund.

26-åringen gleder seg til de to kommende, og trolig avgjørende, kampene mot Kypros og Sveits på Ullevaal.

– Folk gleder seg til kamp og til å vise hva vi virkelig kan. VM er verdens største gulrot, så her er det bare å brette opp ermene. Nå må vi framover, vi må vinne, fastslår han.

Både sjefen sjøl og spillerne er usedvanlig offensiv foran morgendagens kamp. Reporter: Tommy Barstein. Foto: Henrik Myhr Nielsen/Tommy Barstein. Redigering: Tommy Barstein.

Drillo er sikker på seier