NRK Meny
Normal

Søderlund klar for Saint-Étienne

Rosenborgs Alexander Søderlund har for franske Saint-Étienne, Kontrakten har varighet på tre og et halvt år.

Søderlund i Ungarn

NY KLUBB: Alexander Søderlund er klar for franske St. Etienne.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Landslagsspissen Alexander Søderlund forlater Rosenborg til fordel for den franske toppklubben Saint-Étienne. Det bekrefter klubben på rbk.no.

– Jeg gleder meg til de store oppgjørene og å spille foran så mange tilskuere. Det er en ny utfordring, med et nytt sprak. Men jeg får til det meste jeg vil, så det skal gå fint, sier Alexander Søderlund til NRK.

Laster Instagram-innhold

Brukte jula til å tenke seg om

Søderlund brukt jula på å vurdere tilbudet fra Saint-Étienne. Nå har han signert kontrakten.

– Det er ikke så mange dager siden jeg tok den endelige avgjørelsen. Jeg har hatt tilbudet en stund, men måtte tenke igjennom hva som er best for meg, sier Søderlund.

Ikke noe lett valg

Søderlund sier det ikke var noe enkelt valg å ta.

– Det er utrolig vanskelig å forlate Rosenborg og jeg har hatt en fantastisk tid i Trondheim. Det har vært veldig spesielt og vemodig, sier Søderlund til NRK.

Han besøkte den franske klubben rett før jul.

Søderlund er foreløpig innlosjert på hotell, og regner med å trene med laget for første gang tirsdag. Han er tiltenkt en rolle allerede til helgen, da St. Etienne møter Nantes.

– Det er muligheter for at jeg debuterer allerede til helgen. Jeg håper bare formen er like bra som den var før jul, men det skal nok gå bra, sier angrepsspilleren.

– Ønsket det selv

Sportslig leder i RBK, Stig Inge Bjørnebye, sier til klubbens nettsted at tida nå var inne.

– Dette var noe Alexander ønsket selv og vi skjønner at han ville ta denne utfordringen når Saint-Étienne kom på banen. Det var interesse for han allerede i sommer, og da la vi et løp som endte med salg.

Bjørnebye karakteriserer Søderlund i positive vendinger.

– Alexander er en lojal og pliktoppfyllende spiller som har hatt en god sesong for oss, men timingen for et salg var riktig for alle parter nå, fortsetter han.

Søderlund

TUNGT Å FORLATE RBK: – Jeg kommer til å savne gutta, sier Søderlund.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Vil savne gutta

Søderlund håper han kan ta turen til Trondheim om ikke lenge for å ta farvel med lagkameratene i Rosenborg.

– Jeg trodde aldri jeg skulle spille for en så stor klubb som Rosenborg. Jeg ønsker å takke spillerne, støtteapparatet, administrasjonen og supporterne for å ha bidratt til at jeg har hatt en fantastisk tid i klubben.

Alexander Søderlund ble Rosenborg- og Tippeligaens toppscorer i 2015 med 22 scoringer. Han har totalt scoret 50 mål på 92 kamper for Rosenborg.