- Denne nyheten ble mottatt med glede. Dette sikrer trolig nye arbeidsplasser og det trenger vi i Meråker, sier Katrin Pedersen ved Meråker Kjøtt AS til NRK Trøndelag.
5000 bøtter daglig
Meråker-bedriften overtar soddproduksjonen når Nortura legger ned foredlingen i Trondheim neste år.
Nortura i Trondheim produserer i gjennomsnitt 1500 tonn sodd hvert år. Det er 5000 bøtter hver dag, skriver selskapet i en pressemelding.
Blir i Trøndelag
De legger vekt på at produksjonen av den tradisjonsrike trønderretten forblir i Trøndelag.
- Sodd selges for det meste selges i trøndelagsfylkene og det var et poeng å beholde produksjonen innenfor Trøndelag, sier Tine Komissar, informasjonssjef i Nortura i pressemeldingen.
Nortura er allerede medeier i Meråker Kjøtt. Fra før lager de ulike kjøttprodukter for konsernet.
- Dermed falt det naturlig å samarbeide med Meråker Kjøtt AS også denne gangen, sier Tine Komissar.