Hopp til innhold

Sodd sikrer nye arbeidsplasser

Meråker Kjøtt AS overtar Norturas produksjon av sodd.

Meråker Kjøtt AS

Meråker Kjøtt.

Foto: Sindre Fløan

- Denne nyheten ble mottatt med glede. Dette sikrer trolig nye arbeidsplasser og det trenger vi i Meråker, sier Katrin Pedersen ved Meråker Kjøtt AS til NRK Trøndelag.

5000 bøtter daglig

Meråker-bedriften overtar soddproduksjonen når Nortura legger ned foredlingen i Trondheim neste år.

Nortura i Trondheim produserer i gjennomsnitt 1500 tonn sodd hvert år. Det er 5000 bøtter hver dag, skriver selskapet i en pressemelding.

Blir i Trøndelag

De legger vekt på at produksjonen av den tradisjonsrike trønderretten forblir i Trøndelag.

- Sodd selges for det meste selges i trøndelagsfylkene og det var et poeng å beholde produksjonen innenfor Trøndelag, sier Tine Komissar, informasjonssjef i Nortura i pressemeldingen.

Nortura er allerede medeier i Meråker Kjøtt. Fra før lager de ulike kjøttprodukter for konsernet.

- Dermed falt det naturlig å samarbeide med Meråker Kjøtt AS også denne gangen, sier Tine Komissar.