Snur om bomstasjoner på Fv 17

Politikerne i Namsos har snudd og sier nå ja til fem nye bomstasjoner på fylkesvei 17 mellom Namsos og Steinkjer.

Fem nye bommer mellom Steinkjer og Namsos?

Dersom forslaget om nye bomstasjoner blir vedtatt vil prisen for å kjøre strekningen bli 240 kroner for lastebiler og 80 kroner for privatbiler.

Foto: Knut Reitan

Fylkestinget i Nord-Trøndelag skal i desember vedta om det skal bygges fem nye bomstasjoner på fylkesvei 17 mellom Namsos og Steinkjer.

Namsos kommune har tidligere sagt nei til prosjektet fordi de mente de får for lite igjen av de 1,4 milliarder kronene som var tenkt brukt på veiutbyggingen.

Nå har de imidlertid snudd i saken. Formannskapet i Namsos vedtok tirsdag å gå inn for utbedringer av vegen og bompenger på strekningen.

Les også: Fem nye bomstasjoner på Fv 17

240 kroner

– Nå inneholder prosjektet flere gode tiltak for myke trafikanter, som også er en fordel for de som kjører bil, sier ordfører i Namsos, Morten Stene til NRK.

Ordføreren i Namsos positiv til nytt vegprosjekt

Ordfører i Namsos kommune, Morten Stene.

Foto: Knut Reitan

Dersom forslaget om nye bomstasjoner blir vedtatt vil prisen for å kjøre strekningen bli 240 kroner for lastebiler og 80 kroner for privatbiler.

Bilister og næringsdrivende reagerer.

–Unødvendig

– Vi har storbiler som kjører strekningen daglig. Det er drøyt å skulle betale så mye penger i bom, sier Thomas Hestmo, daglig leder i Namdalske AS som driver godstransport i området.

Bilist Øyvind Snilstveit ser ikke nødvendigheten av nye utbedringer av vegstrekningen, og dermed heller ikke nødvendigheten for bompenger.

– Det er punkt på vegen som er dårlig, men ellers er vegen grei, sier han til NRK.

Les også: – Gi opp kampen mot bompenger