Snøværet førte til trafikkproblemer

I sørdelen av Trøndelag var det kraftig snøvær tirsdag morgen, og det ga en del utfordringer i trafikken. I Trondheim sentrum kom det rundt 20 centimeter med snø.

Mye snø i Trondheim

natt til tirsdag falt det 20 centimeter snø i Trondheim, og det ga en del utfordringer i trafikken.

Foto: Lars Erik Skjærseth/NRK

På E6 sørfra inn mot Trondheim gikk trafikken sakte fra Melhus på grunn av mye snø i veibanen i morgentimene. Brøytebiler er ute overalt, men bilister må ta det med ro og være oppmerksom på at det kan være mye snø i avkjøringene fra E6 i Sør-Trøndelag.

E6 nordfra inn mot Trondheim høyre felt har vært stengt ved papirfabrikken på Ranheim fordi en personbil kjørt eav veien. Andre biler stoppet for å hjelpe.

Statens vegvesen ber bilistene ta det med ro, for selv om det brøytes, legger snøen seg raskt i vegbanen.

Mye snø i Trondheim

Mye snø ga Brøytemannskapene i Trondheim fikk nok å gjøre tirsdag morgen med å fjerne snøen.

Foto: Lars Erik Skjærseth/NRK

– Voldsomt mye snø

– Det er mye snø, voldsomt mye snø. Vi har hatt alt av mannskap ute siden klokka 23.30 i mandag kveld, sier Erling Tøften, vaktleder hos Trondheim Bydrift.

Han forteller at de nå har brøytet hele rutenettet i Trondheim, og de fleste steder skal det nå være godt brøytet.

– Vi starter på en ny runde med nye sjåfører nå på morgenkvisten, og prøver så godt vi kan. Det er jo meldt snø også til natta, så vi får nok mer arbeid, sier Tøften.

Utsatt tunnelåpning

Flere av tunnelene på E6 mellom Trondheim og Værnes har vært stengt i natt, og åpningen er noen minutter forsinket på grunn av snøværet. Tunnelene skulle åpnet nå klokka 06.00.

En lastebil har kjørt seg fast på E6 i Storlerbakken mellom Klett og Sandmoen i retning Trondheim, men den blir nå trukket bort.

I autovernet

I Osloveien nær E6 i Sluppen-området i Trondheim har en lastebil kjørt i autovernet. Statens vegvesen ber bilistene følge godt med i dette området, og alle andre steder i morgentimene. Det tar tid å få brøytet veiene, slik som det snør nå.

Også ved Slørdalstunnelen på fylkesveg 714 i Snillfjord har flere vogntog kjørt seg fast, men det skal være mulig å passere.

Snøfall Trøndelag

Det snødde tett sør i Trøndelag tirsdag morgen og det førte til problemer i morgentrafikken.

Foto: Skjermdump frå Yr.no