Snorre Valen: – Vi har tapt valget

SVs Snorre Valen innrømmer at de rødgrønne har tapt valget, men han nekter å gi opp helt ennå. I stedet bruker han anledningen til å angripe politikere som sutrer over å ikke bli gjenvalgt.

Snorre Valen og Kenneth Kjelsnes

Snorre Valen studerer de foreløpige valgresultatene med SV-kamerat Kenneth Kjelsnes.

Foto: Erik Waatland / NRK

Snorre Valen følger spent med på valgresultatene som fortløpende oppdateres i kveld.

SVs førstekandidat i Sør-Trøndelag ligger akkurat på vippen (i skrivende stund er han inne) til å få en ny periode på Stortinget, men hevder selv at det viktigste er at partiet hans holder seg over sperregrensa.

– Akkurat nå ligger vi an til å være over sperregrensa og det er fryktelig viktig for SV. Vi må ha en sterk opposisjon i årene fremover når vi får høyrestyre og privatisering, sier Valen til NRK.no.

Han mener at høyresidens seier har ligget i lufta noen dager. Nå skal partiet sko seg for en fremtid i opposisjon.

– Vi må ha en tydelig stemme mot de endringene av det norske velferdssamfunnet som kommer med de borgerlige, sier Valen.

– Et privilegium å sitte på Stortinget

Det har lenge vært spenning rundt hans egen mulighet til å fortsette på Stortinget, men Valen lover at han ikke kommer til å sutre dersom hans tid som stortingsrepresentant er over.

– Det mest usjarmerende jeg vet er politikere som sutrer over å ikke bli gjenvalgt. Det er et privilegium å sitte på Stortinget. Jeg velger å se tilbake på at jeg har fått fire år som jeg er fryktelig glad for at jeg fikk, sier han.

SV-politikeren sier det ikke var viktig for ham personlig å komme på tinget, men at det er svært viktig at SV får sitt mandat fra Sør-Trøndelag.

– Vi risikerer å få det mest høyrevridde stortinget i norsk historie. Da bør vi ha en sterk opposisjon, og det får Arbeiderpartiet med SV på laget, sier han.

Dersom Valen ikke kommer seg inn på Stortinget skal han glede seg til å bo i «verdens beste by» Trondheim.

Etter at 24 av 25 kommuner i Sør-Trøndelag er ferdig opptalt har SVs Snorre Valen fått utjevningsmandatet og får en ny periode på Stortinget.