NRK Meny
Normal

Snorre klar for Tinget

SV går tilbake i begge Trøndelagsfylkene, men SVs Snorre Valen er sikret plass på Stortinget.

Jubel på Svs valgvake

Snorre Valen og Knut Fagerbakke jubler over den første valgdagsmålingen.

Foto: Jørgen Pettersen / NRK

SVs 1. kandidat i Sør-Trøndelag, Snorre Valen, kan pakke kofferten og sette kursen mot hovedstaden.

- Jeg har nesten ikke rukket å tenke på det, men jeg gleder meg, sier Valen like etter at han har holdt sin tale på valgvaka til SV i Trondheim.

Valen hoppet av glede da han så den første valgdagsmålingen mandag kveld. Den viste en oppslutning på 9,8 prosent i sørfylket.

- Dette var en jævlig bra start. Men det er fryktelig mye som endrer seg i løpet av kvelden, så det gjenstår å se, sa Valen da.

Se bildene fra valgnatta her:

Gikk på en SV-smell

Og endret seg gjorde det for SV. Partiet står nå med 8 prosent i sørfylket, det er en tilbakegang på 2,7 prosent. Valen innrømmer at partiet har fått seg en kraftig karamell.

- Dette var vi forberedt på, og har erfaring med fra tidligere. Vi mister nok stemmer til Arbeiderpartiet, men så har også vi trukket Ap mer til venstre enn de har vært tidligere. Men klart, det blir en utfordring å finne en strategi for å vokse igjen, sier Valen.

- Tross alt kan vi være stolte av at dette ser ut til å bli den lengstsittende flerpartiregjeringa, og det med SV i, slår Valen fast.

Gleder seg til

23-åringen har ikke rukket å tenke på alt som venter i hovedstaden, men er klar for å kjempe for flere hjertesaker.

- Jeg ser lyst på at vi skal klare å påvirke i spørsmålet om oljeboring i Lofoten, og at vi skal få til en likelønnspott, sier Valen.

- Har du pakket kofferten?

- Eh, nei. Det skjer veldig mye framover nå. Jeg må leie ut leiligheten, ta permisjon fra jobben her i Trondheim, og skaffe meg et sted å bo i Oslo.