Snoop Dogg uønsket

Politikerne i Stjørdal vil ikke ha Snoop Dogg til Hell.

Snoop Dogg
Foto: JEFF CHRISTENSEN / AP

Kommunestyret er meget kritisk til at Hell Music Festival har invitert den kontroversielle artisten Snoop Dogg til Stjørdal. Det skriver Stjørdalens Blad.

Under kommunestyremøtet torsdag vedtok politikerne med 30 mot 21 stemmer å gi ordfører og rådmann beskjed om å undersøke nærmere forholdene omkring den verdensberømte rap-artisten som også forbindes mye med dop, skriver avisa.

Kan miste støtte

Det var Frps Jorun Lundemo som tok opp saken ved å peke på at Snoop Dogg er nektet innreise i flere land på grunn av narkotikabruk.

Hun mener Stjørdal kommune blir med på å fremme bruk av narkotika dersom kommunen støtter en festival som inviterer slike artister.

Stjørdal kommune gir 160.000 kroner i økonomisk støtte til Hell Music Festival. Mange i kommunestyret er nå usikre på om festivalen fortsatt skal få støtte, skriver Stjørdalens Blad.

Kunstnerisk kvalitet viktigst

Festivalsjef for Music Hell festival, Ketil Thorvik, sier de nå skal orientere seg om hva som ligger i vedtaket. Festivalledelsen skal ha et møte med både ordfører og rådmann om saken.

- Festivalen tar sterkt avstand fra narkotika. Men vi skal ha en ledende line up innenfor rock og blues, såfremt vi har riktig artist er også Hip Hop riktig.

- Vi vurderer kunstneriske kvaliteter på artistene, og baserer oss ikke på rykter om artistenes liv, sier Thorvik til NRK Trøndelag.