NRK Meny
Normal

Snø skapte vanskelige kjøreforhold

Stort snøfall skapte problemer for trafikanter flere steder i Trøndelag tirsdag.

Vinterføre

Vinterlige forhold på E6 i Steinkjer tirsdag ettermiddag.

Foto: Trond Leirvik / NRK

- I og med at det har snødd så mye er problemet å rekke over alt. Vi har hatt noen telefoner fra folk som etterlyser brøyting, sa Per Morten Trymer ved Veitrafikksentralen til NRK ved 16-tiden.

20 cm på en time

Han sier det har kommet mest snø i Nord-Trøndelag, men også på kysten var det vanskelige forhold for folk bak rattet.

- Fra Verdal til steinkjerområdet har vi hatt stort snøfall. Også på Frøya og Hitra har det vært vanskelige kjøreforhold. Siste melding fra Frøya er 20 centimeter snø i løpet av en time, sier Per Morten Trymer.

Flere ulykker

Det var flere trafikkulykker tirsdag. Like før klokken 16 ble to personer alvorlig skadet i en frontkollisjon ved Gudå i Meråker.

Tre voksne ble sendt til legevakt etter en trafikkulykke på E6 ved Asp i Steinkjer klokken 17.50 tirsdag. To biler var innblandet i ulykken.

Ingen ble skadet i en utforkjøring på Sætersmyra i Levanger tirsdag formiddag.

Ifølge politiet oppstod det bare materielle skader da en bil havnet på taket på Rv17 ved Jådåren i Steinkjer ved 12.50-tiden. Også på E6 i Verdal havnet en bil på taket etter en utforkjøring tirsdag.

I Stjørdal er en mann i tjueårene anmeldt for å ha brutt vikeplikten. Bilen han kjørte havnet i en husvegg etter en påkjørsel i et kryss i sentrum. Det ble mindre skader på huset.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal