NRK Meny
Normal

Snø og slapseføre i store deler av Trøndelag

En litt forsinka vinter har skapt kaos på plutselig snødekte veier i dag. Særlig i Sør-Trøndelag har trafikanter fått merke væromslaget.

Kollisjon Byneset

To personbiler kolliderte på Byneset i Trondheim lørdag ettermiddag.

Foto: Rune Kjær Valberg

– Det ser ut som om snøen har kommet som en liten overraskelse både på sjåfører og de som brøyter, sier trafikkoperatør ved vegmeldingssentralen hos Statens vegvesen, Pål Olufsen.

Allerede like etter klokka sju i morges sto det et vogntog i Klettbakken like sør for Trondheim, hvor sjåføren måtte ut og legge på kjettinger.

Like før klokka tolv kjørte en brøytebil utfor veien ved Ålen på fylkesvei 30, og i ettermiddag har det blant annet vært en kollisjon mellom to personbiler på Byneset i Trondheim og en utforkjøring med personskade på Hitra.

– Vi ser det har vært mest meldinger fra Trondheim og områdene rundt byen. Her har det kommet ganske mye snø, og det merker både bilistene og vi, sier Olufsen.

Største veier først

I Sør-Trøndelag lå det snø på de fleste veiene ganske tidlig, mens i Nord-Trøndelag har snøen kommet gradvis utover lørdag ettermiddag.

I Namdalseid var det lørdag ettermiddag to utforkjøringen, en ved Korsen og en ved Osenkrysset.

– Vi ser det er en god del byger. For eksempel er det kommet mye snø i Meldal og på veiene videre utover. Brøytemannskapene tar de største veiene først, og rekker ikke ta alle veiene så fort behovet melder seg, sier Olufsen.

Langs E6 har dette fungert noenlunde greit i dag.

– Vi hadde en liten periode rundt klokka ti hvor en del snø rakk å legge seg som slaps mens det var vaktbytte blant sjåførene, men dette ble raskt endret på og trafikken går fint på E6, sier Olufsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Snøvær i Klæbu

Det har snødd mye i Trøndelag i dag. Særlig i områdene rundt Trondheim, opplyser Statens Vegvesen. Slik så det ut på hoveveien gjennom Klæbu like etter klokka tre lørdag.

Foto: Rune Kjær Valberg

Snødekke på fleste veier

Nedbøren har kommet ganske konsentrert i Sør-Trøndelag i dag, og værmelinga varsler snøbygger i store deler av Sør-Trøndelag utover ettermiddagen.

Mens i Nord-Trøndelag er det mest Meråker som skal få snøbyger ifølge yr.no

Lørdag ettermiddag var det en trafikkulykke i Hegra hvor en 19 år gammel kvinne måtte til legesjekk etter at bilen hennes ble truffet av et løst hjul fra en møtende bil, opplyser politiet.

Over Dovrefjell er det snø – og isdekke, fare for glatte partier og klokka to lørdag var det seks minusgrader over fjellet.

Legger i vei på sommerdekk

Vegmeldingssentralen hos Statens Vegvesen har hatt noen rolige uker med få henvendelser så lenge vær og føreforhold har vært slik som fram til nå.

– Vier nok blitt bortskjemte både vi og trafikantene, sier Olufsen.

Noen har tatt våren såpass på forskudd at de har lagt tilbake til sommerdekk.

– Vi får henvendelser fra en del som lurer på føreforholdene fordi de har lagt tilbake til sommerdekk. Den ene skulle kjøre fra Oslo til Mosjøen, han var nok litt for tidlig ute med å legge tilbake til sommerdekk, sier Olufsen.

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.