Hopp til innhold

Snåsamannen som veggpryd

Avisartikler om «Snåsamannen» Joralf Gjerstad dekker store veggflater på Snåsa Hotell.

Joralf Gjerstad og Inge Ryan

Fylkesmann i Nord-Trøndelag, Inge Ryan, var tilstede da minneveggen om Joralf Gjerstad ble avduket ved Snåsa Hotell.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Snåsa Hotell har tapetsert en hel vegg i resepsjonen med avisartikler om Joralf «Snåsamannen» Gjerstad. Det var dit folk kom for å søke helbredelse etter at Snåsamannen ble landskjent etter bokutgivelse og TV-program om Joralfs evner.

– Signe og jeg har jo ikke plass

Hundrevis av håpefulle personer kom til Snåsa Hotell der Joralf Gjerstad tok imot. Også presset fra aviser, radio og TV landet over var stort, og dette er nå dokumentert på veggen i resepsjonen på hotellet. I tillegg er resepsjonen prydet av en rekke bilder, bøker og hedersbevisninger.

- Signe og jeg har jo ikke plass til dette hjemme, så det er artig at hotellet syns det er verd ei utstilling, sier Gjerstad til NRK.

Dokumenterer oppstyret


Avisutklippene minner hotellgjestene på mye av det som skjedde i fjoråret. Det var flest hverdagsmennesker som fikk hjelp, men også kjendiser som Bjarne Håkon Hansen og Petter Northug.

Joralf ved bysten

Joralf Gjerstad ved bysten av kunstner Marit Wiklund.

Foto: Jørn Haudemann / NRK

”Snåsamannen” havnet også på sokkel i fjor. Kunstneren Marit Wiklund ble så betatt etter å ha lest Ingar Sletten Kolloens bok om Gjerstad at hun ba om å få lage en byste av ham. Også den er plassert på Snåsa Hotell.

Flere store opplevelser

Kø til Snåsamannen

Folk i kø for å høre Gjerstad i samtale med bidkop tor Singsaas.

Foto: Heidi Uddu / NRK

Av hedersbevisninger setter Gjerstad møtet med biskopen i Nidarosdomen høyt. I en fullsatt kirke den 31. Juli, samtalte han med Nidaros-biskop Tor Singsaas, og alt ble overført via høyttalere. Det var Tor Singsaas selv som hadde tatt kontakt med Snåsamannen og invitert til det ”ånedlige toppmøtet”. Også bilder fra dette er å finne i utstillingen som nå er tilgjengelig på Snåsa Hotell.

Joralf Gjerstad og Tor Singsaas i Nidarosdomen.

Joralf Gjerstad og biskop Tor Singsaas i Nidarosdomen.

Foto: Tone Iversen / NRK

Gjerstad sa under åpningen av utstillingen at han nå har roligere dager. Han tar ikke lenger imot folk som ønsker kontakt med ham.