Slutt for Sommerfestivalen

Det blir ingen Sommerfestival i Selbu til sommeren. Kulde og regn under årets festival tok knekken på økonomien.

Sommerfestivalen 2014

STRITRIST: 4 grader og striregn førte til bare 4.000 besøkende, mens det var budsjettert med 10.000 solgte billetter.

Foto: Hans H. Bjørstad

Festialen la mandag morgen selv ut melding på Facebook om at selskapet er avviklet.

"Det er med tungt hjerte vi må informere at selskapet vårt er avviklet. Vi har lenge prøvd å komme til en løsning, desverre uten å lykkes."

Ifølge Nea Radio er selskapet bak Sommerfestivalen, Selbu Arrangement AS, konkurs. Forsøkene på å redde selskapet mislyktes, og første skiftesamling blir 8. januar.

Kreditorene ville ikke være med videre

– Vi kom langt med tanke på å finne en løsning, men ikke langt nok. Vi klarte ikke å bli enige med alle kreditorene, sier daglig leder Martin Hallager Aaknes til Stjørdalens Blad.

Regnet bort og mistet headliner

Arrangørene arrangerte sin festival i den eneste perioden i sommer med skikkelig dårlig vær. Den siste helga før skoleferien i juni var temperaturen lavere enn i november. Gradestokken krøp helt ned til 4 grader , og samtidig fosset regnet ned over de som valgte å ta turen til gjørmebadet i Selbu.

Bedre ble det ikke av at TNT måtte avlyse samme dag de skulle gått på scenen fordi vokalist Tony Harnell hadde fått hals- og brystinfeksjon.

– Det er likevel lite vi får gjort med sykdom dessverre, og vi løste det så godt som vi hadde mulighet til, sa festivalleder Martin Hallager Aaknes til NRK i sommer.