NRK Meny
Normal

Slutt for kyllingslakteriet på Ytterøy

43 arbeidere mister jobbene

Grilstad

Stjernekylling AS legger ned kyllingslakteriet på Ytterøy i Levanger. Årsaken er mye hvitt kjøtt ute på markedet og et underskudd på 25 millioner kroner.

43 mister jobben

Det er 43 personer som arbeider ved slakteriet, 24 fast ansatte og 19 innleide. Nå skal anlegget på Åsen i Levanger vurderes for videre utvikling.

- Noen av disse kan regne med å få videre arbeid ved anlegget på Åsen, sier konstituert konsernsjef Ståle Gausen til NRK.

Overtok i 2007

Stjernekylling ble overtatt av SPIS Grilstad i april 2007. Driften har ikke utviklet seg slik bedriften hadde forutsatt. Resultatet pr. oktober 2008 viser et underskudd på 25 millioner kroner.

Arbeidet med å få større markedstilgang for kylling og kyllingprodukter har vært mislykket. I tillegg er det i dag et stort overskudd av hvitt kjøtt i markedet.

Beklager for lokalsamfunnet

- Våre medarbeidere i Stjernekylling har vært lojale og nedlagt en betydelig arbeidsinnsats. Vi føler derfor et særlig ansvar for våre medarbeidere som mister eller får endret sine arbeidsoppgaver. Vi vil umiddelbart starte arbeidet med å kartlegge de muligheter som finnes i distriktet enten internt i SPIS Grilstad eller eksternt, for å bistå de som berøres til å finne seg nytt arbeid. Vi beklager i tillegg konsekvensene for lokalsamfunnet på Ytterøy, skriver konstituert konsernsjef Ståle Gausen i ei pressemelding.

Produsentene kan videreføre sin produksjon, meddeler kyllingbonde og leder i produsentforeningen Torbjørn Skei.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.