Brun elgsteika i ei jerngryte og ha i følgende:
1 liten løk
2 ss eddik
2 hele ansjos (urenset)
2 ss sirup
5 dl. buljong
pepperkorn - hvite og sorte
salt
Steika kokes under lokk til kjøttet er mørt. Sjyen gir en enorm aroma og kan gjerne brukes til suppe, som serveres som forrett el. mellomrett. I suppen kan en bruke litt elgkjøtt skåret i terninger, samt squash, og man kan velge om det skal være klar el. kremet suppe.
Morkelsaus
1 l. ferske vår/spiss-morkler
el. ca. 30 tørkede morkler
1/2 hakka gul løk
2-3 ss hvetemel
2 dl. buljong
2 dl fløte
salt
hvit pepper
Hakk morklene og legg dem i fløte/buljong natta over. Sil ifra morklene som freses i smør til de er blanke, ca. 20 minutter.
På slutten stekes den hakka løken med. Strø over hvetemel, og spe med fløte/buljong. Smak til med salt og pepper.
Lykke til,
med hilsen Tove Berg Stokke