NRK Meny
Normal

Sliter med å finne salmonella-kilden

St. Olavs Hospital i Trondheim vil fortsette med testing og overvåking av pasienter etter at et barn døde på grunn av salmonellabakterien.

AHL-senteret ved St. Olavs Hospital

St. Olavs Hospital opplyser på sine hjemmesider at situasjonen fortsatt er uavklart, etter at et barn døde av salmonellabakterien.

Foto: Ole Kr. Tangen

Fredag opplyste St. Olavs Hospital at et barn døde, trolig av blodforgiftning. Barnet hadde fått påvist salmonella, og bakterien kan i sjeldne tilfeller føre til blodforgiftning.

I en pressemelding mandag ettermiddag opplyser St. Olavs Hospital at smittekilden så langt ikke er avdekket.

Runa Heimstad

SER ALVORLIG PÅ SAKEN: Fagdirektør ved St. Olavs Hospital, Runa Heimstad, sier sykehuset ser alvorlig på saken og vil fortsette med testing for å finne smittekilden.

Foto: NRK

– Dessverre vet vi ennå ikke årsaken til smitten, men vi bruker nå all tilgjengelig ekspertise på å finne ut hva som har skjedd, sier fagdirektør Runa Heimstad ved St. Olavs Hospital.

Overvåker pasientene nøye

Sykehuset jobber tett med Mattilsynet og smittevernoverlegen i kommunen. I tillegg har Avdeling for Mikrobiologi og sykehusets egen smittevernavdeling en helt sentral rolle.

Det er ikke klart om smittekilden finnes i sykehuset eller om den kommer utenfra.

Eli Sagvik, smittevernoverlege i Trondheim

MER VANLIG MED SMITTE: Smittevernoverlege i Trondheim kommune, Eli Sagvik, sier det blir mer vanlig at folk smittes av salmonella-bakterien.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

– Vi ser svært alvorlig på saken, og fortsetter med systematisk testing i tråd med interne prosedyrer. Situasjonen er fortsatt uavklart, og vi tar derfor alle forholdsregler og overvåker pasientene nøye, sier Heimstad.

Mer vanlig med smitte

Smittevernoverlege i Trondheim kommune, Eli Sagvik, uttalte til NRK fredag at det blir mer og mer vanlig at folk smittes av bakterien. På sommeren er det vanlig at folk får i seg smitte ved å spise dårlig stekt mat på ferietur.

– Men det er veldig sjelden folk dør av salmonella. Det er også sjelden barn dør av det, sier Sagvik.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.