NRK Meny
Normal

Slikker sol på Solsiden

Trønderne er ikke innomhus mer enn absolutt nødvendig akkurat nå. For når sola skinner over Trondheim er det utepils og soling som gjelder.

Karina Wittingsrud, Eva Havelin Asker og Sebastian Philipsson koser seg i sola.
Foto: Ellinor Hansen / NRK

Et populært sted i sola er Solsiden, hvor utepils og kaffe latte nytes i sola. Og når sola skinner er det ikke lett å finne seg en ledig stol på en av de mange restaurantene.

Sebastian Philipsson, Eva Havelin Asker og Karina Wittingsrud har vært heldige og funnet seg plass ved et bord utenfor restauranten Søstrene Karlsen. Eva forteller at de har sittet der siden lunsj, men at hun ventet til klokka var over fire i ettermiddag, før hun tok den første utepilsen. Årets første utepils var det imidlertid ikke. Den tok hun allerede for tre-fire uker siden, og i solskinnet i helga ble det også noen utepils.

Langtidsvarselet sier at det gode været skal fortsette til fredag, men at påska dessverre bringer med seg skyer og regn. De tre på Solsiden skal jobbe i påsken, og nyter derfor det gode været mens det varer. Men Sebastian har ikke noe imot om sola skinner litt i påsken også.

- Jo desto bedre vær det er, jo mindre har vi å gjøre siden vi jobber innendørs, sier han.

Nina Karlsen er en av innehaverne av restauranten Søstrene Karlsen på Solsiden. De åpnet igjen i begynnelsen av mars, etter å hatt restauranten stengt mens de pusset opp i vinter. De rakk akkurat å åpne, før våren viste sitt blide åsyn over Trondheim.

- Det var på håret. Men det var jo iskald beregning, vi kan jo det her med trønderværet. Det kommer og går om hverandre. Så vi rakk det i år også, smiler Karlsen.

I helga tok besøket av, og Solsiden var full av solhungrige trondhjemmere. For Karlsen er dette den beste tida.

- Sommeren er bra, men våren er den tida som er mest ålreit. Da er folk våryre og vil ut og kose seg. Vi trøndere liker jo å gjøre alt ute, sier Karlsen.