NRK Meny
Normal

Slik ser museet ut innvendig etter brannen

Etter at politiet avsluttet sine undersøkelser, var det for første gang mulig å ta bilder av et av de skadde rommene på Ringve Museum.

Hjørnestua

Hjørnestua er et av de to rommene som ble rammet av brannen ved Ringve Museum.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Klokka 13 onsdag avsluttet politiet sine tekniske undersøkelser ved Ringve Museum etter brannen på mandag. Da var det mulig for NRKs fotograf å ta bilder av det ene rommet som ble rammet av brannen, Hjørnestua.

Det er foreløpig ikke klart hvordan brannen startet.

– Dette er noe kriminalteknikerne nå skal se på. De kommer med en rapport om noen dager, men jeg kan ikke si eksakt når dette skjer, sier Are Løw-Owesen, vaktleder ved Kriminalvakta i Sør-Trøndelag politidistrikt, til NRK.

Hjørnestua med tak

Det ble slått hull i taket for å senke temperaturen.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Ti personer avhørt

Politiet avhører nå vitner i saken, og har så langt hatt ti personer inne til avhør. Tre av disse beskrives som sentrale vitner av Løw-Ovesen.

– Vi skal nå snakke med kriminalteknikerne, og gjøre en ny vurdering om behovet for flere avhør. Det er sannsynlig at det blir noen flere avhørt, opplyser vaktlederen.

Kunne gått verre

I brannen ble to instrumenter totalskadd, i tillegg til omfattende skade på selve bygningen. Likevel er direktør Ivar Roger Hansen glad for at det ikke gikk verre.

– Det er et omfattende skadebilde, men samtidig er vi veldig lykkelige for at bygget står, sa Hansen til NRK mandag.

– Det kunne gått mye verre, hadde det ikke vært for fantastisk innsats fra brannvesen, politi og ansatte ved museet, som har berga mye av huset og samlinga, sa ordfører Rita Ottervik til NRK samme dag.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25