NRK Meny
Normal

Slik minnes de Odd Iversen

«Vårt største fotballidol», «en gledesspreder» «den beste spissen Norge har hatt», «kjapp i replikken». Dette er noen av beskrivelsene av fotball-legenden.

Odd Iversen

Odd Iversen ble 69 år gammel. I dag er det bisettelse i Ilen kirke i Trondheim.

Foto: Scanpix / SCANPIX

Odd Iversen er kanskje Rosenborgs mest kjente fotballspiller gjennom tidene.

Foran hver kamp på Lerkendal spilles Åge Aleksandersens «Bilde tå’n Ivers», og på videoskjermene ruller bilder fra karrieren til Odd Iversen.

I romjula 29. desember 2014 sovnet Iversen stille inn på Øya Helsehus i Trondheim.

– Det er en legende i norsk fotball som har gått bort og en legende i Rosenborg. En fantastisk fotballspiller, sa tidligere RBK-spiller og direktør Rune Bratseth, til NRK da det ble kjent at Odd Iversen var død.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

Tirsdag ble det lagt ut kondolanseprotokoll på Lerkendal etter Odd Iversens bortgang.

SE VIDEO: En siste hilsen til Odd Iversen.

– Tidenes beste norske spiss

Odd Iversen kom til Rosenborg fra Trond i 1964 og var med på å spille RBK opp i eliteserien i 1967. Han var først og fremst målscorer.

Iversen ble toppscorer i 1. divisjon (eliteserien) tre år på rad – i 1967, 1968 og 1969, med til sammen 73 mål. Hans 30. seriemål i 1968 er fortsatt rekord i norsk eliteserie.

– Han var en fantastisk fotballspiller. Og jeg vil påstå at han er den beste spissen Norge noen gang har hatt, sier Bjørn Wirkola, som spilte sammen Iversen på Rosenborg på 70-tallet.

Også den pensjonerte NRK-veteranen Arne Scheie mener Iversen var en av de beste norske fotballspillerne noensinne. Han trekker også fram Iversens humør.

– Odd var kjapp replikken. Den legendariske historien er fra da engelske George Curtis ble trener for Rosenborg. Curtis holdt fram ballen og sa «This is a ball». Da svarte Iversen kjapt: «Du må itj gå så fort frem», sier Scheie.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

Noen av høydepunktene til fotballspiller Odd Iversen sin karriere.

SE VIDEO: Her er noen av målene til fotballegenden.

– Han hadde «flueøyne»

Nils Arne Eggen spilte sammen med Odd Iversen i Rosenborg og hadde han også med seg i klubben som altmuligmann da han selv ble trener.

Det er likevel fotballspilleren Iversen han husker best.

– Han var talentfull. Han var god på hodet, skjøt like godt med begge bein, og var rask og sterk. Vi sa han hadde «flueøyne». Fluer kan se i alle retninger, og det kunne Odd også, sier Eggen.

Odd Iversen scorer mot Moss i 1977.

SE VIDEO: Her kan du se Odd Iversens fantastiske mål mot Moss i 1977.