NRK Meny
Normal

Slik lager du sunn mat til fotball-EM

Kokk Lars Erik Vesterdal anbefaler sunne og kjappe småretter for deg som har planer om å se mye EM-fotball.

Laks med ponzusaus

Perfekt smårett i godstolen foran fjernsynet under fotball-EM, mener kokken Lars Erik Vesterdal.

Foto: Morten Andersen / NRK

Kokken mener det finnes andre alternativ enn ei skål med potetgull og nøtter eller ferdigpizza.

Denne kan lages i pausen

Lars Erik Vesterdal demonstrerer en smårett som garantert ikke tar lang tid å lage. Denne rekker du fint å lage i pausen før en ny spennende andreomgang.

Det handler om å ha varene klar i kjøleskapet, kappe opp laks i biter, avokado og noe grønnsaker. Sausen lages på to minutter. Og vipps kan du sette deg tilbake i godstolen foran TV-skjermen med EM-fotball og ha et sunt alternativ.

Laster innhold, vennligst vent..

God mat

Lars Erik Vesterdal

Kokk Lars Erik Vesterdal viser hvordan du kan lage kjapp og god EM-mat.

Foto: Morten Andersen/NRK

– Det er godt med ordentlig mat etter 45 knallharde minutter som en første omgang kan være. Det er de enige om i radiostudio kokk Lars Erik Vesterdal, programleder Tom Erik Sørensen og produsent Arne Kristian Gansmo.

Et enda kjappere alternativ er å bruke vaffeljernet. Vesterdal foreslår at du henter dagsgamle brødskriver. Du trenger ost, skinke eller salami og en klatt smør. Plasser det i vaffeljernet noen minutter og så har du et godt smørbrød på en, to, tre.

Oppskrift på smårett med laks og Ponzu-saus:

  • Kapp opp rå laks i biter
  • Rensk avokado, kutt i biter og ha på litt sitron

Saus:

  • 2 ss sukker som smeltes
  • Ha i 1 dl Soyasaus
  • Brun 2 ss smør nøttebrunt som blandes med resten
  • Rasp noe ingefær og ha i

Ha på grønnsaker som sukkererter, vårløk og agurk.

Kokk lager EM-mat på en,to, tre.

Kos deg med god smårett til fotball EM. Slik gjør du det.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25