Slik har du neppe sett D.D.E før

En innretning med seks kameraer filmet D.D.E i 360-grader under en konsert i Trondheim. Nærmer bandet på en scene er det vanskelig å komme uten å stå der.

Ved å trykke på pilene øverst i venstre hjørne av videoen kan du selv bestemme hvilken vinkel du vil se konserten fra. OBS! Videoen fungerer kun i Google Chrome og Mozilla Firefox.

Eskil Brøndbo

Eskil Brøndbo, trommeslager i D.D.E.

Foto: Rock City Namsos

– Dette var tøft. Det er jo stort sett artistene selv som får stå på scenen, men på denne måten får folk en litt annen konsertopplevelse, sier trommeslager i D.D.E, Eskil Brøndbo til NRK.

– Det kan dere bare glemme

Magnus Sæternes Lian jobber til daglig på Multimediesenteret ved NTNU i Trondheim og elsker alt av teknologiske duppedingser. Under Gatefest i Trondheim fikk han DDE til å teste noe av det nyeste.

– Jeg fikk låne en hoderigg med seks Go-Pro-kamera av firmaet ADAPA Trino i Oslo slik at jeg kunne filme bandet i 360-grader, sier Lian til NRK.

Ifølge Eskil Brøndbo ble ikke vokalist og bror Bjarne særlig glad da han så hva det var han skulle ha på seg under konserten.

– Han sa «Nei, det kan dere bare glemme», for han så jo veldig rar ut. Men etter hvert ble det slik at vi skulle bytte på hvem som hadde på seg hjelmen, og da gikk det greit, sier Brøndbo.

(Artikkelen fortsetter under):

hoderigg

Med denne hoderiggen, utviklet av ADAPA Trino, kunne Magnus Sæternes Lian filme D.D.E i 360-grader.

Foto: Magnus Sæternes Lian

Kan styre hele videovisninga

Nå har Lian lastet opp videoen på Youtube hvor man selv kan velge hvilken vinkel man vil se konserten fra.

– Det spesielle er at man ser alt i 360-graders vinkel i hodehøyde, og at man kommer såpass nært på bandet, sier Lian til NRK.

Namsos Rockfestival 2008

Med den nye teknologien kan du selv velge hvilken vinkel du vil se Bjarne Brøndbo i.

Foto: Silje Kolaas / NRK

Det var først for noen måneder siden at Youtube gikk ut med denne tjenesten til sine brukere.

– Med vår teknologi, og med våre videoer, så kan du sitte med piltastene dine, eller med musa, og så kan du styre hele videovisningen i den retningen du har lyst til å se, opp eller ned eller til alle sider, sånn at visningen blir interaktiv, sa daglig leder i Hamar-firmaet Making View, Are Vindfallet til NRK i januar. Det er de som har utviklet teknologien sammen med Youtube.

– Hva synes du om å se magen til Bjarne i 360-graders vinkel?

– Jeg kikka ikke etter magen, den har jeg sett nok til, sier Eskil Brøndbo.