Slik følger du valgkampen på NRK

NRK Trøndelag dekker valgkampen både på nett, sosiale medier, tv og radio i ukene fremover. Nytt av året er et omfattende debattsamarbeid med lokale mediehus.

Jøte Toftaker (NRK) Bodil Uthus (redaktør Selbyggen) Andreas Reitan (redaktør Nea radio)

Redaktør i Nea Radio, Andreas Reitan, redaktør i Selbyggen, Bodil Uthus og journalist i NRK, Jøte Toftaker leder debatten i Selbu den 10. september.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Valglogo

Valgdagen for kommunestyre- og fylkestingsvalget 2015 er mandag 14. september. I ukene fram til valget samarbeider NRK med lokalaviser i både Nord- og Sør-Trøndelag om å dekke debatter mellom politikere i flere kommuner.

Merete Verstad

Nyhetssjef i NRK Trøndelag, Merete Verstad.

Foto: Rune Karlsen / NRK

– NRK tar samfunnsoppdraget seriøst og vi når bredere ut når vi samarbeider med lokalavisene, sier nyhetssjef i NRK Trøndelag, Merete Verstad.

Vil ha spørsmål fra velgere i Namdalen

Torsdag 13. august tyvstarter vi valgkampen under Namsosmartnan hvor lokalpolitikere møter opp for å diskutere sentrale problemstillinger i kommunene Namsos, Overhalla og Namdalseid.

– Politikk er viktig underholdning og jeg tror det blir gode debatter. Det kommer også lokale politikere som sjelden vises i media ellers og det tror jeg kan bidra til å løfte lokalsamfunnet, sier Verstad.

NRK og Namdalsavisa vil ha spørsmål og innspill fra velgerne i Overhalla, Namsos og Namdalseid som kan stilles til lokalpolitikerne under debatten.

– I tillegg til kommunereform, samferdsel og næringsutvikling i Namdalen, er det rom for velgernes spørsmål. Send spørsmålene til meg eller møt opp i Namsos sentrum før debatten. Vi plukker ut et knippe spørsmål som vi tar med lokalpolitikerne, sier prosjektleder for valget i NRK, Linda Bjørgan.

Alle debattene legges ut live på NRK og de lokale mediehusenes nettsider.

(Artikkelen fortsetter under):

Kjartan Trana og Kim Riseth

Kjartan Trana fra NRK Trøndelag og redaktør i Namdalsavisa, Kim Riseth er debattledere på valgtorgene i Namsos og Rørvik.

Foto: Jonas Olsen

– Mer enn bare tradisjonell debatt

debattledere røros

Redaktør i Arbeidets Rett, Nils Kåre Nesvold (th), journalist i NRK, Jøte Toftaker og Per Magne Moan (tv) i Nea Radio leder debatten fra Røros.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Redaktør i Namdalsavisa, Kim Riseth og journalist og programleder i NRK Trøndelag, Kjartan Trana er debattledere både i Namsos og Rørvik.

– Jeg tror det blir interessant å holde debatt. I vårt område kan det jo skje store endringer på kommunefronten og det gjør at det er mer aktuelt enn noen gang å engasjere seg i kommunepolitikk, sier Riseth til NRK.

Riseth sier publikum kan vente seg noe mer enn bare en tradisjonell debatt hvis de møter opp på valgtorgene.

– Det er viktig for oss å få til en debatt som både er interessant og underholdene å høre på. Derfor vil publikum kunne bidra, stille spørsmål og engasjere seg, sier redaktøren.

Folkemøte og offisiell valgstart i Trondheim

Mandag 17. august blåses valgkampen offisielt i gang og da er lokale politikere på plass i Adresseavisen-bygget i Trondheim. I samarbeid med Adresseavisen og Byavisa har NRK det en og en halv times lange folkemøtet på nett-tv fra kl 19 til 2030.

– Debatten og valget i Trondheim blir veldig spennende. Arbeiderpartiet har styrt byen i tre perioder og Høyre er en sterk utfordrer. Det blir interessant å høre med politikerne under folkemøtet om hvem som støtter hvem i kampen om ordførervervet, sier Bjørgan.

I tillegg til ordførerduellen er både eldreomsorg, miljøpakken, kultur og idrett og kommunereformen tema.

Debattlederne er Odd Rune Wolden fra NRK og Harry Tiller fra Adresseavisen. Møtet starter klokka 19.00 og er åpent for publikum.

– Det er litt begrenset med plasser i debattlokalet, men vi slipper til publikum så langt det er plass. Debatten kan også følges på nettsidene til Adresseavisen, Byavisa og NRK, sier Bjørgan.

(Artikkelen fortsetter under):

Jøte Toftaker (NRK) Per Ole Aalberg (Opp) Tore Aasheim (redaktør Opdalingen) Per Roar Bekken (redakt

Fra v: Tore Aasheim (redaktør Opdalingen), Jøte Toftaker fra NRK, Per Ole Aalberg (Opp) og redaktør i Opp, Per Roar Bekken leder debatten i Oppdal.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Fokus på ungdom og politikk

Jøte Toftaker, Kjell Ivar Myhr

Jøte Toftaker fra NRK Trøndelag og redaktør i Stjørdalens Blad og Malvikbladet, Kjell Ivar Myhr er debattledere når lokalpolitikere i Malvik og Stjørdal møtes på Malviksenteret.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

NRK ønsker også at ungdom skal engasjere seg i kommunepolitikk og arrangerer derfor en debatt på Ole Vig videregående skole i Stjørdal den 3. september.

– Det er veldig viktig å få unge til å stemme og elevene har selv vært med på å forme debatten. Det blir satt fokus på tema som engasjerer dem, sier Merete Verstad.

Ungdebatten er fra klokken 12.30 til 14.00 og Kjell Ivar Myhr fra Stjørdalens Blad, Harry Tiller fra Adresseavisen og Tuva Fellmann fra NRK er debattledere.

Valgdebatter i Trøndelag

Dato

Kommuner

Sendested

Tidspunkt

Debattledere

13. aug

Namsos, Namdalseid, Overhalla

Namsos sentrum (Namsosmartnan)

17.30 til 18.30

Kim Riseth (Namdalsavisa) og Kjartan Trana (NRK)

17. aug

Trondheim FOLKEMØTE

Adresseavisen

19.00 til 20.30

Harry Tiller (Adresseavisen) og Odd Rune Wolden (NRK)

25. aug

Levanger, Verdal

Magneten

17.30 til 18.30

Roger Rein (Innherred) og Kjartan Trana (NRK)

27. aug

Oppdal, Rennebu

Torget ved Domus i Oppdal

17.30 til 18.30

Tore Aasheim (Opdalingen), Per Ole Aalberg (Opp) og Jøte Toftaker (NRK)

31. aug

Vikna, Nærøy, Leka

Rørvik kai (ved hurtigrutekaia)

20.00 til 21.00

Kim Riseth (Namdalsavisa) og Kjartan Trana (NRK)

1. sept

Røros, Holtålen

Nederst i Kjerkgata

17.30 til 18.30

Per Magne Moan (Nea), Nils Kåre Nesvold (Arbeidets Rett) og Jøte Toftaker (NRK)

3. sept

UNGDOMSDEBATT

Ole Vig videregående skole

12.30 til 14.00

Kjell Ivar Myhr (Bladet), Harry Tiller (Adresseavisen) og Tuva Fellmann (NRK)

7. sept

Hitra, Frøya

Hitratorget Fillan

17.30 til 18.30

Bjørn Rønningen (Hitra-Frøya) og Jøte Toftaker (NRK)

8. sept

Malvik, Stjørdal

Malviksenteret

17.30 til 18.30

Kjell Ivar Myhr (Malvikbladet) og Jøte Toftaker (NRK)

10. sept

Selbu, Tydal

Selbutorget

17.30 til 18.30

Andreas Reitan (Nea), Bodil Uthus (Selbyggen) og Jøte Toftaker (NRK)