NRK Meny
Normal

Slik blir nye Rosendal Teater

Teaterhuset Avant Garden skrev i dag under en 20-års leiekontrakt med Trym Næring AS. Om alt går etter planen vil nye Rosendal Teater åpne dørene i slutten av 2018.

Rosendal

Arkitekt Skipsnes står bak nye Rosendal Teater. I tillegg til totalrenoveringen i det gamle bygget skal det etter planen bygges et påbygg på tre etasjer.

Foto: Illustrasjon: Skibnes Arkitekter

– Vi er veldig fornøyd, og håper det blir som det er tenkt, sier prosjektleder Roger Karlsen ved Teaterhuset Avant Garden.

Teaterhuset har i samarbeid med arkitekt Skipsnes, designet hvordan det nye bygget skal se ut. Trym Næring AS, som eier bygget, har tatt på seg jobben med totalrenoveringen, som har en prislapp på rundt 70 millioner kroner.

– Vi skal levere et prikkfritt bygg med høy kvalitet, men teateret skal stå for innholdet, sier husleier og daglig leder i Trym Eiendom, Karl Johan Kopreitan.

Rosendal Teater

Styreleder Ottar Mikkelsen, prosjektleder Roger Karlsen og huseier Karl Johan Kopreitan skrev i dag under leiekontrakten for nye Rosendal Teater.

Foto: Stein Lorentzen

Østbyens nye kulturhus

Det nye teaterhuset vil også inneholde en ny kafé. I tillegg er det planlagt at dansesenteret DansiT skal leie lokaler. Utleie til andre samarbeidspartnere vil bli en viktig del av teaterets egenfinansiering, ettersom husleien er på 4,6 millioner i året.

– Jeg tror det blir et stort og nytt tilbud her. Det vil gi nye muligheter til hva som kan settes opp, sier styreleder ved Rosendal Teater, Ottar Mikkelsen.

I morgen blir det kjent om bygningsrådet i Trondheim kommune godkjenner det nye tilbygget. Ifølge huseieren har det kommet positive signaler.

Bevaringsstøtte fra Kulturminnefondet

Mandag ble det kjent at det nye teateret får 1.350.000,- kroner av Kulturminnefondet, til reparasjoner av blant annet vinduer og fasader. I vurderingen fra fondet står det at «Dette vil gi verdiskaping både når det gjelder næring, kultur, miljø og sosialt, og vil være bra for allmennheten».