Slår ned AFP-opprør

Transportarbeiderforbundets Per Østvold skal slå ned på AFP-opprøret i egne rekker i Trøndelag.

Per Østvold
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

LO-ledelsen stiller mannsterke opp på tariffkonferansen i Trondheim 8. april for å overbevise trønderske fagorganiserte om at årets lønnsoppgjør er godt.

LO-leder i Trondheim, Arne Byrkjeflot og hovedtillitsvalgt på Aker Verdal, Stein Aamdal, er blant de fremste til å kritisere AFP-ordninga i den nye tariffavtalen.

Anbefaler å stemme nei

Med Aamdal i spissen har verkstedklubben på Aker Verdal allerede besluttet å anbefale sine medlemmer til å stemme nei til avtalen.

Både Byrkjeflot og Aamdal hører til venstresida i fagbevegelsen. Nå vil LO-ledelsen slå ned på opprøret og er klare med sitt mottrekk. De setter inn enn annen fra venstresida: Transportarbeiderforbundets leder Per Østvold.

Østvold var den som ved forrige tariffrunde anbefalte sine medlemmer til å si nei. Nå er er han klar til å overtale alle til å si ja

- Glem omkampen.

- Jeg er klar til å slåss for denne avtalen med nebb og klør, sier Per Østvold til Dagens Næringsliv. Han mener at de som nå agiterer mot avtalen egentlig er uenig i hele pensjonsreformen. Den omkampen mener han de trønderske LO-kollegaene må glemme.

Og Østvold kommer ikke alene til Trondheim når tariffkonferansen finner sted 8. april. I spissen for LO-ledelsen kommer også LO-leder Roar Flåthen sammen med forbundslederne for Fellesforbundet Arve Bakke og El- og IT-forbundet, Hans Felix.

Hele 270 tillitsvalgte er påmeldt konferansen i Trondheim, som er den største av i alt elleve tariffkonferanser som skal holdes rundt om i landet.