Normal

Skynder seg sakte mot toppformen i OL

Magnus Moan er i siget og har planen klar fram til OL i Sotsji.

Magnus Moan

– Holder jeg meg frisk, får overskudd og selvtillit både i skisporet og i hoppbakken blir jeg en skummel mann i Sotsji, mener Magnus Moan.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Jeg avsluttet veldig bra før jul. Jeg har vært en «slow starter» denne sesongen, men nå tar jeg formen fra Sconach med meg videre inn i OL-forberedelsene, sier en tent Magnus Moan til NRK, én måned før OL-åpningen i Russland.

VC-seier ga mersmak

Magnus Moan vant i Sonach

Magnus Moan jublet hemningsløst da han ble ropt opp på seierspallen etter løpet.

Foto: NRK

Moan sikter til verdenscuprennet 21. desember hvor han tok årets første verdenscupseier og sørget for dobbelt norsk i Tyskland.

Byåsen-løperen overrasket seg selv da kan i hoppkonkurransen la grunnlag for seieren med et kjempehopp på 97 meter.

– Det er uvirkelig å stå her nå og jeg må klype meg litt i armen. Det er kjempegøy og noe jeg må ta med meg videre, sa Moan etter å ha spurtet inn til seier i langrennssporet.

For sesongen startet alt annet enn oppløftende for trønderen. Dagen før seieren var han på nippet til å ikke få gå konkurransen etter å ha blitt nummer 48 i kvalifisering.

Før verdenscupåpningen i Kuusamo var hoppformen var så dårlig at Moan valgte å bli hjemme.

LES: Moan uten selvtillit for sesongstart

– Bygger meg sakte opp

Magnus Moan

Magnus Moan var lynrask i sporet i den nasjonale åpningen på Beitostølen. Men hoppformen er langt fra like god.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Oppladningen til den viktige OL-sesongen har derfor vært annerledes enn foran fjorårets sesong.

Da slo Moan til med tre verdenscupseiere og fikk igjen tilbake lysten. Så sviktet formen under VM, selv om alle forutsetninger for å gjøre et godt mesterskap, ifølge kombinertløperen selv, var til stede.

– Jeg fikk en utladning og ble rett og slett litt mettet. Derfor har jeg en annen inngang i år der jeg prøver å bygge meg sakte opp for å finne tilbake til formen jeg var i da fjorårssesongen startet. Klarer jeg det fram mot OL står jeg forhåpentligvis enda høyere opp og kanskje på toppen av pallen i Russland, sier Moan.

– Gode, gamle Magnus tilbake

Styrken til Magnus Moan ligger definitivt i skisporet, og sesongstarten har vist at langrennsformen er stigende.

– Kroppen har respondert ekstremt bra den siste tiden, og jeg har gått fortere og fortere på ski. Den gode, gamle Magnus i langrennsløypa begynner å komme tilbake.

Men et godt kombinertrenn fordrer også at han treffer på hoppkanten.

– Utfordringen ligger i hoppbakken, og kommer jeg meg opp på et jevnere nivå, får jeg til de to-tre meterne jeg trenger. Klarer jeg det, blir utgangspunktet for langrennet enda bedre.

Trønderen gleder seg vanvittig til OL, men sier likevel han er avslappet med tanke på egen form.

– Jeg har en plan, og jeg må satse og ha trua på at det gir betaling når jeg er på plass i Russland. Glimtet i øyet skal tilbake og jeg håper jeg kan kose meg i Sotsji, avslutter Moan.

SE VIDEO: Magnus Moan om forberedelsene til OL

Han er en av landets mest profilerte kombinertløpere, og et av våre store medaljehåp før OL. Magnus Moan føler han nå har formen og gnisten med seg.