Drept på besøk i hjemlandet Afghanistan

En mann i 20-årene bosatt i Orkdal siden 2009, opprinnelig fra Afghanistan, skal før helga ha blitt skutt og drept i hjemlandet. Det skriver avisa Sør-Trøndelag.

Afghanistan, kart
Foto: NRK Grafikk / NRK

Vedkommende skal ha vært på en kort reise tilbake i sitt opprinnelige hjemland for å ordne noen private ærender, skriver avisa Sør-Trøndelag på sin facebookside.

I Orkdal har nyheten om dødsfallet skaket opp lokalmiljøet. Vedkommende har bodd i Orkdal i åtte år og har vært en viktig bidragsyter for å fremme integrering.

– En kjernekar, som har vært viktig for integrering i Orkdal, sier en kilde til NRK Trøndelag.

Krisetimet tilgjengelig

Avisa Sør-Trøndelag har vært i kontakt med både politiet og Utenriksdepartementet, men ingen vil offentlig bekrefte drapet på den unge mannen i midten av 20-årene.

Lokalavisa vet imidlertid at både Orkdal kommune, idrettslaget hvor mannen var medlem og mannens nærmeste venner i Orkdal, er kjent med at mannen er blitt drept.

– Vi vet at mannen har et nettverk her i Orkdal, og de vil få hjelp og bistand av kommunens kriseteam ved behov, sier ordfører Oddbjørn Bang (Sp) i Orkdal til avisa Sør-Trøndelag.

Oddbjørn Bang

– Vi har mottatt ubekreftet informasjon om hendelsen, sier ordfører Oddbjørn Bang (Sp) i Orkdal til avisa Sør-Trøndelag.

Foto: Midtnytt / NRK

Familiegjenforening

Ifølge kilder NRK Trøndelag har vært i kontakt med lørdag kveld, var den unge mannen i hjemlandet for å hente sin kone til Orkdal.

Kona skal nylig ha fått innvilget familiegjenforening.

Ifølge avisa Sør-Trøndelag hadde norske myndigheter gitt tillatelse til reisen til hjemlandet.