NRK Meny

Skulle sjekke en utforkjøring – fant fem kilo marihuana

Politiet rykket ut til en utforkjøring på E6 i Nord-Trøndelag. I bilen og i skogen rett ved fant de store mengder narkotika.

Utforkjøring i Grong

Bilen hadde kjørt av veien på E6 ved Harran. Da politiet kom frem, fant de 113 gram kokain i bilen, pluss ei eske med over fem kilo marihuana.

Foto: Politiet

Politiet mottok forrige torsdag en melding om en utforkjøring på E6 nord for Harran i Grong kommune.

Det var ingen folk å se på stedet.

– Et av de største beslagene

Birger Håpnes

Lensmann i Grong, Birger Håpnes forteller at dette er et av de største narkotikabeslagene de har gjort.

Foto: Politiet

– Da vi hadde sjekket bilen og området rundt fant vi en eske som inneholdt rundt 5,5 kilo marihuana, sier lensmann i Grong, Birger Håpnes.

I tillegg fant de 113 gram kokain i bilen.

– Det hender jo med jevne mellomrom at vi beslaglegger narkotika, men denne gangen er nok et av de største beslagene vi har gjort i Grong.

Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken.

Pågrepet på stedet

– Eierne av bilen hadde vært borte bare et øyeblikk for å ordne en leiebil. Da vi var ferdige med å sjekke området, kom de tilbake. De ble mistenkt på grunnlag av det vi hadde funnet og pågrepet på stedet.

Eierne var to Harstadværinger. De erkjente at narkotikaen var deres.

– Vi vet ikke sikkert hva planen deres var, men jeg regner med at de hadde vært sørover for å skaffe denne narkotikaen og var på vei hjem nordover for å videresalg.

Håpnes forteller at det ennå gjenstår en del etterforskning.

– De to personene er dimittert og på vei hjem til Nord-Norge. Saken er ikke ferdig behandlet ennå. Etter hvert vil påtalemyndigheten ta en vurdering på eventuelle straffereaksjoner.

Video fra Trøndelag

19. mai er det 100 år siden Rosenborg Ballklub så dagens lys.
Ingen hever et øyebryn hvis du kommer inn på nærbutikken bærende på en bildel eller to etter å ha kjørt på Nerskogveien.
Bjørnen ble felt fra helikopter mandag formiddag.