NRK Meny
Normal

Skulle kjøre Petter N.- ble nektet på grunn av promille

Jomar Blekkan blåste rødt på en promilletest på Bjerke lørdag. Han er utestengt frem til 10. juli. En av hestene kusken skulle kjøre heter – Petter N, oppkalt etter en viss skiløper.

hest i stall blir sela og køyrer ut med vogn og kusk. Nærbilde hest, og klover. bilder fra løp på Bjerkebanen, oslo grand prix fra Rikstoto.

Jomar Blekkan blåste rødt på en promillekontroll i forbindelse med Oslo Grand Prix. Her sammen med hesten Petter N.

– Petter N står for Petter Northug. Det er oppdretteren som har gitt ham navnet, forteller Blekkan.

Blekkan er en av de mestvinnende kuskene i Norge og skulle stille i tre løp under Oslo Grand Prix på Bjerke lørdag. Petter N var en av de tre hestene han i utgangspunktet skulle kjøre med.

– Det er ikke til å tro, men jeg vil ikke sammenligne det. Vi får ta det på en morsom måte, sier travkusk Jomar Blekkan.

Oslo Grand Prix er et av høydepunktene i norsk travsport.

Hadde vært og sett fotballkamp

Promillegrensen for travløp er 0,2 promille. Blekkan ble tatt med 0,01 promille for mye. Som en konsekvens er han ilagt kjøreforbud på norske travbaner til og med 10. juli. I tillegg fikk han 5000 kroner i bot.

Blekkan i trening

Jomar Blekkan trente med hestene sine på mandag. Nå venter en måned med konkurransenekt.

Foto: Hege Tøndel Jonli / NRK

– Jeg hadde vært og sett fotballkamp og tatt noen øl. Det ble vel kanskje en for mye. Jeg følte meg veldig fin og gikk og tok en promilletest. Dessverre gjorde den utslag. Da ble jeg satt helt på sidelinjen, forteller Blekkan.

– Jeg har kjørt mange V75 løp og har aldri vært inne på tanken. Derfor fikk jeg meg et sjokk, fortsetter han.

Det er obligatorisk at alle kusker må ta en promilletest for et løp.

– Det er klart at det er veldig trist, men vi må stå på og gjøre det beste ut av det. Det er jo ikke alltid at de alkometrene er hundre prosent og jeg angrer med fordi jeg ikke forlangte en blodprøve. Den er mer nøyaktig, sier Blekkan.

LES: Hesten ingen ville ha vant Oslo Grand Prix

– Maksimalt to i året

Ifølge Adresseavisen er dette en meget spesiell og sjelden sak.

– Jeg kan ikke huske sist vi her på Bjerke hadde en slik sak. I Norge er det maksimalt en til to slik saker i året, sier sportssjef Knut Solli på Bjerke til Adresseavisen.

PS: Petter er en fem år gammel hingst og har i løpet av sin karriere kjørt inn 350 000 kroner.