NRK Meny
Normal

Skuffet over seriestarten

Ranheim har tapt begge sine kamper i 1. divisjon så langt. Trener Trond Nordsteien er skuffet over seriestarten.

Trond Nordsteien

Ranheim-trener Trond Nordsteien er ikke fornøyd med sesongstarten etter to strake tap.

Foto: Juliane Kravik / NRK

De siste sesongene har Ranheim kjempet helt i toppen av 1. divisjon og spilte så seint som i høst kvalifisering for Eliteserien mot Sarpsborg 08, som de tapte. Nå har sesongen startet med to strake tap. 1–2 for Nest-Sotra, og 0–2 for Strømmen.

– Ikke som forventet

– Det har ikke gått helt som vi hadde forventet. Jeg hadde trodd vi skulle sitte igjen med fire poeng etter de to første kampene, men slik gikk det ikke, sier Ranheim-trener Trond Nordsteien til NRK.

I første kamp møtte laget nyopprykkede Nest-Sotra på hjemmebane.

– Da var spesielt første omgang svært dårlig. Ja, den var egentlig helt begredelig. Vi var bedre etter pause, men ikke gode nok til å ta poeng. I går var vi bra i første omgang på bortebane mot Strømmen, men dårlige etter pausen, sier Nordsteien.

Han mener laget ikke har hatt marginene på sin side, slik de ofte hadde i fjor.

– Kampene i 1. divisjon er som ofte tette og jevne, og i fjor kom vi ofte foran med 1–0. Nå har vi kommet under, og må jage for å ta igjen motstanderen. Det er bitte små marginer som ikke har gått vår vei, sier Ranheim-treneren.

Sliter offensivt

Det er spesielt i den siste tredjedelen av banen laget sliter.

– Vi får ikke omsatt ballinnehavet i sjanser og mål. Vi skaper for lite, men det er ikke annet å gjøre enn å øve seg enda mer. Det er dette vi terper på når vi trener, sier Nordsteien.

Nå har han og spillerne tatt seg tre dagers påskeferie, men møtes igjen til trening på torsdag.

– Da får vi se som vi gjør noen bytter på laget. Vi har hatt noen spillere ute med skader, og kanskje gjør vi endringer fram mot neste kamp, sier treneren.

Neste oppgjør for Ranheim er mot Bryne på hjemmebane 2. påskedag. Heller ikke Bryne har klart å ta poeng på de to første kampene i år.