NRK Meny
Normal

Skryter av bompengevedtaket

Samferdselsministeren skryter av Trondheim som vil innføre bomring og drivstoffavgift.

Liv Signe Navarsete
Foto: NRK

- Jeg synes de er modige som tør å ta slike grep. I det legger jeg at det er tøft lokalpolitisk å stå oppreist for slike vedtak. Det vekker sterk motstand i grupper av befolkningen, sier Liv Signe Navarsete (Sp) til NRK Trøndelag.

Fredag var hun var invitert for å holde foredrag for statsviterstudentene på Dragvoll fredag. Der skrøt hun av trondheimspolitikerne som tør å innføre ny bomring og drivstoffavgift.

Video: Nye bomstasjoner i Trondheim (artikkel fortsetter under)

Video nsps_upload_2009_1_28_21_9_26_514.jpg

Bommer og drivstoffavgift

Torsdag kveld vedtok bystyret i Trondheim å sende en søknad til Stortinget om konsesjon for å etablere åtte bomstasjoner og å innføre drivstoffavgift. Dette skal finansiere ny bru på Sluppen og en rekke vei- og miljøprosjekter i kommunen. Tiltakene skal settes i verk fra 1.1.2010.

Ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, innrømmet at hun måtte svelge noen kameler da bompunktene skulle bestemmes. Men vedtaket vil bety mer penger til kommunen når Nasjonal Transportplan blir lagt frem.

- Når man satser lokalt, så skal staten følge med. Hvor mye penger det er snakk om, skal være en del av den dialogen vi skal ha med kommunen når de ekstra midlene skal deles ut, sier Liv Signe Navarsete.


Jobber med lovendring

Veitrafikkloven må endres for at Trondheim kommune skal få lov til å innføre drivstoffavgift. Saken er på statsrådens bord, men det tar tid å endre lovverket.

- Jeg kan ikke gi deg en dato nå, men arbeidet er i gang. Det tar tid å endre lovverket blant annet fordi loven skal ut til høring, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

Delta i debatten: Hva mener du om ny bomring i Trondheim?