Skriver en bok i måneden

Forfatter Lena M. Bakke er klar med en vikingserie fra Trøndelag.

Ikke mindre enn rundt femten bind er planlagt av Lena M. Bakkes nye bokserie ”Sverdkvinnens ætt” som starter i Steinkjer år 793.

Lena M. Bakke

Lena M. Bakke.

Foto: Aller forlag A/S

- Så langt har jeg skrevet ni bøker men hvis serien slår har jeg ideer nok til å skrive 28 bøker, forteller Lena M. Bakke til NRK.

Hun forteller at hun bruker en til to måneder på å skrive ei bok i serien.

Valgte Trøndelag

Bakke forteller at handlinga ble lagt til Trøndelag fordi hun ønsket å skildre et kystmiljø med vikingskip.

- Jeg synes Trøndelag er interessant rent historisk sett med Olav den hellige, en av landets første markedsplasser på Lade og slaget ved Stiklestad.

Hun var i Trøndelag i fjor sommer i forbindelse med arbeidet med bøkene.

- Jeg reiste rundt ved fjorden for å danne meg et inntrykk av hvordan det kunne ha sett ut for 1200 år siden. Det var svært inspirerende, jeg var blant annet på Byneset utenfor Trondheim. Der lå det ei gammel kirke og jeg følte at jeg kjente meg igjen, sier Lena M. Bakke.

Sverdkvinnens ætt
Foto: Aller forlag A/S

Action og kjærlighet

Dramatikk, kjærlighet og sterke kvinner er stikkord Aller Forlag bruker når de skal presentere Bakkes bokserie.

- Det handler om sterke og tøffe damer i vikingtida som gjør sine egne valg og som gjerne går litt på tvers av tradisjoner og regler, det er en del action og mye romantikk, sier Lena M. Bakke.

En sjanger i vekst

Forfatteren forteller at markedet for underholdningslitteratur har doblet seg på få år.

- Det må bety at det er mange lesere der ute som setter pris på denne sjangeren, og det er leseren som er viktigst, sier Bakke.

- Hva sier du til de som rynker på nesen av begrepet kiosklitteratur?

- Det finnes kritikere som sier at dette ikke er verdig litteratur, men det får bli opp til dem. Det er leserne som forteller meg om jeg har skrevet en god serie, ikke kritikerne, sier forfatter Lena M. Bakke.