NRK Meny
Normal

Skriver bok om Petter

I slutten av oktober kommer boka om Petter Northug. Skrevet av den tidligere journalisten Otto Ulseth.

Otto Ulseth og John Northug

Forfatter Otto Ulseth (t.v.) og manager John Northug.

Foto: Torill Aamodt, NRK

Ulseth har skrevet flere sportsbøker i sin karriere, men er like kjent som fotballtrener som skribent. Men det spørs om ikke oppmerksomheten blir ekstra stor når Northug-boka legges ut for salg like før skisesongen starter.

– Ingen biografi

Petter Northug

Nå kommer boka om Petter Northug.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Dette blir ingen biografi om Petter Northug som skiløper. Til det er han alt for ung, men jeg skal ikke utelukke at den kommer den dagen han gir seg i langrennssporet, sier Ulseth til NRK.

* Elsket og hatet

* Petters liv i bilder

Otto Ulseth har fulgt Petter Northug på nært hold i et års tid. Han vært med på løp i verdenscupen, på treninger, på fotballkamper og hjemme hos familien.

– Jeg kommer nok ikke med noen store avsløringer i boka, men den forteller om en mann som trener mye. Ja, jeg vil nesten si at kanskje ingen har trent så mye som Petter, sier forfatteren.

– Svært interessant

Pappa John Northug er Petters manager i Team Northug og har lest mye av det Ulseth har skrevet. – Jeg synes boka er svært interessant, og har blant annet fått gjenoppleve mange artige historier fra Petters oppvekst, sier han.

Pappa John mener det kommer fram sider ved Petter som ikke er så godt kjent fra før. – Det er interessant å lese det også for min del, og jeg tror det tegner et bilde av Petter som er litt annerledes enn det som kommer fram i tabloidavisene, sier Northug senior.

Et fenomen i samtida

Otto Ulseth har blant prøvd å finne ut hva det er som gjør Petter så spennende.

– Jeg vil jo si at Petter er et fenomen i samtida. Derfor er det interessant å vise han fram i et større format enn det som kommer fram i et avisoppslag eller i et innslag på NRK. Dette er ei bok om Petter slik livet hans er nå. Og for han som for alle oss andre, er det flest hverdager også i hans liv, sier Otto Ulseth.

John Northug mener boka viser fram sønnen fra den seriøse siden, selv om han i media ofte blir betegnet som en artigkar. – Boka viser hvor seriøs han er i treningsarbeidet, og den viser jo at han egentlig er en rolig og beskjeden gutt, slik som vi i familien kjenner han, sier John Northug.