Skriker etter arbeidskraft

Flere bedrifter på kysten trenger flere arbeidere. I Ytre Namdal opplever Moen Marin og Moen Marin Service en jevn strøm av leveranser, og behov for flere fagfolk.

Moen-systemet trenger flere folk

Moen Marin og Moen Marin Service trenger flere ansatte. – Vi jobber mye, leverer kvalitet og utsiktene er gode. Det sier daglig leder Are Brekk (t.v.) og teknisk sjef Torfinn Hansvik (t.h.), her foran nybygget Troll.

Foto: Tom Lysø

Moen-systemet, med avdelinger fra Kolvereidvågen og Nærøysundet i nord, til Trondheim i sør, opplever at drifta flyter fint. Nå vil de ha flere arbeidere, og det innen kort tid.

Trenger ingeniører og prosjektledere

– Vi har behov for flere ingeniører i Moen Marin. Helst folk med en grei miks av utdanning og realkompetanse. Det sentrale er å finne nye medarbeidere med rett blikk og innstilling for hva «sjøsiden» krever og leverer, sier teknisk sjef Torfinn Hansvik.

I fjor tilsatte bedriften fire nye ingeniører og to selgere, og de har behov for flere, hovedsakelig er det snakk om ingeniører og prosjektledere.

Også Moen Marin Service, som både ferdigstiller nybygg og gjør reparasjoner og ombygninger, er på utkikk etter nye fagfolk.

– Vi ønsker oss både mekanikere og sveisere. Vi har planer om å øke antall ansatte jevnt, sier daglig leder i Moen Marin Service, Are Brekk.

Godt miljø

De to lederne i Moen-systemet er stolte over virksomhetene som de siste årene har blomstret. Hansvik og Brekk understreker begge at grunnlaget for all framgang er gode og motiverte folk.

– Ut fra en krevende markedssituasjon og omstillingsbehov er det skapt et meget lovende og bra faglig miljø på Namdalskysten. Det er en opptur for alle å kvittere ut gode praktiske resultat, samtidig som miljøet er stabilt med generelt lav «turnover», avslutter Brekk.