NRK Meny
Normal

Skrev sang til Utøya-offer

For Stine Brandvik var det ikke nok å gråte etter at hun slapp unna massemorderen på Utøya. Tre uker etter 22. juli skrev hun en sang til AUF-kompisen Sondre Kjøren som ble drept.

Stine Brandvik

Stine Brandvik skrev sangen 'The Sea of Lights' til minne om Utøya-offeret Sondre Kjøren.

Foto: Frode Dreier/NRK

Nina Lian

Nina Lian er mor til Sondre Kjøren, og sier sangen varmer hjertet hennes.

Foto: Frode Dreier/NRK

Stine Brandvik fra Trondheim overlevde på Utøya 22. juli i fjor. Det gjorde ikke kameraten, 17 år gamle Sondre Kjøren fra Orkanger . For å lette sorgen skrev hun sangen "The Sea of Lights".

– Følelsene bobler opp

– Jeg har alltid skrevet tekster, og den første sangteksten skrev jeg i sjette klasse. Det har vært min måte å uttrykke følelser på.

– Når man havner i en sånn situasjon, er det veldig mange følelser som bobler opp. Du vet ikke helt hvordan du skal takle dem. Det er ikke alltid at tårer er nok, sier hun til NRK.

Sang til Utøya-offer

Sturla Fagerli Larsen og Stine Brandvik slapper av i platestudio.

Foto: Frode Dreier/NRK

Hun skrev sangen til Sondre i løpet av de første ukene etter 22. juli i fjor. Nå spiller hun inn sangen i studio sammen med Sondres skolekamerat, Sturla Fagerli Larsen.

– Varmer hjertet mitt

Nina Lian er mor til Utøya-offeret Sondre Kjøren, og det var hun som tok initiativet til at "The Sea of Lights" blir spilt inn.

– Når en har kommet i den situasjonen at vi har mistet Sondre, så betyr dette kjempemye. Det varmer hjertet mitt, sier hun.

30. juni skal Sondre igjen hedres under festivalen " Vannspeilet ", som han var sterkt engasjert i.

"Et bra team"

Stine Brandvik og Sturla Fagerli Larsen skal framføre sangen samme dag som den slippes på spotify, wimp og itunes.

– Det er noen øyeblikk jeg spesielt husker fra Utøya. Da Sondre sa til meg; "vi er et bra team vi, Stine", forteller hun.

Inntektene fra sangen "The Sea of Lights" går til Sondres minnefond.