NRK Meny
Normal

- En fantastisk kveld

For Eilov Frøysadal fra Inderøy gikk en drøm i oppfyllelse fredag kveld. En av sangene hans ble spilt da Bandet holdt sin aller første konsert.

Konsert med Bandet

Bandet framførte Kiss me under konserten, av tekstforfatter Eilov Frøysadal fra Inderøy.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

- Dette var kjempeartig. Og det låt så utrolig fint, sa tekstforfatter Eilov Frøysadal etter at sangen han skrev til Bandet ble framført for aller første gang fredag.

Eilov har skrevet sanger i fire-fem år, men fikk virkelig fart på skrivingen under Midtnytts programserie "Bandet".

- Til sammen har jeg nå rundt 60-70 ferdigskrevne sanger, og i hvert fall et par hundre på skriveblokka, sier den produktive tekstforfatteren.

- Ikke noe kjellerband

Eilov Frøysadal og Åshild Mundal

Eilov og Åshild etter konserten.

Foto: Tine Nilsen / NRK

Responsen fra NRK Trøndelags seere, lyttere og lesere har vært enorm i forbindelse med tv-serien. Mange har engasjert seg og hatt meninger om både utvelgelse av bandmedlemmer og hvilke sanger de burde synge.

En av dem som tok kontakt med bandet var Eilov Frøysadal. Han hadde skrivebordsskuffen full av nye sanger og lurte på om gjengen kunne være interessert i noen av dem.

- Jeg så de to første programmene og skjønt fort at dette kom til å bli stort. Det var ikke akkurat noe kjellerband som var skramlet sammen av NRK.

Les: Alt om Bandet

Kiss me

Selv om han ble bedt om sende bare én sang, ble det til slutt fem.

- De to første bandmedlemmene som ble plukket ut (Steinar Krokstad og Morten Skaget, red.anm.) var jo av det rocka slaget, så jeg begynte med den genren. Etter hvert som flere medlemmer kom til endret jeg nok litt på tekstene, og endte opp med fem stykker, humrer han.

Hos bandet falt spesielt en av låtene i smak, og fredag kveld ble Kiss me framført for første gang for publikum. Vokalist Åshild Mundal og gitarist Jostein Ansnes har skrevet melodien.

Om det blir mer samarbeid med Bandet vet han ikke.

- Jeg har i hvert fall nok tekster hvis de er interessert, avslutter en fornøyd forfatter fra Inderøy.