NRK Meny
Normal

Skrev om kvinner i rusmiljø - nominert til to priser

Gatemagasinet Sorgenfri i Trondheim er nominert til to priser av Det internasjonale nettverket av gatemagasiner.

Sorgenfri magasin

Forsiden av gatemagasinet Sorgenfri som nå er nominert til to priser i en internasjonal konkurranse.

Foto: Erlend Paxal

Trond Ola Tilseth

Trond Ola Tilseth skrev reportasjen om kvinnene i Trondheims rusmiljø.

Foto: Privat

Det er en reportasje om kvinner i Trondheims rusmiljø som er nominert i kategorien "Best News Feature". Magasinet er også nominert i kategorien "Best Cover", med et bilde som er tatt av fotograf Erlend Paxal.

Høyere konfliktnivå

– Reportasjen stod på trykk i april i 2014, og handler om kvinner i rusmiljøet i Trondheim. Vi fant blant annet ut at konfliktnivået blant kvinnene var høyere enn blant mennene i miljøet, forteller journalist Trond Ola Tilseth som sammen med fotograf Erlend Paxal laget reportasjen.

Det internasjonale nettverket av gatemagasiner skal dele ut prisene under en konferanse i Seattle i USA 25. juni. Nettverket representerer 115 gatemagasiner i 36 land. Magasinene har til sammen seks millioner lesere.

– Om vi ikke vinner, er det en stor anerkjennelse bare å bli nominert. Det er en ære både for oss og for Sorgenfri, sier Tilseth til NRK.

Ble godt kjent

Tilseth forteller at han sammen med kollega Paxal brukte mye tid på å bli kjent med kvinnene som er omtalt i reportasjen.

– Vi ble etter hvert godt kjent med kvinnene, og vi lærte dem å kjenne. Derfor kunne vi også komme innpå dem, de fikk lov til å fortelle om livene sine. Om å bo på krisesenter og jakten etter den daglige rusen, eller medisinene som skal holde abstinensene unna, sier Tilseth.

Gatemagasinet Sorgenfri er også to ganger tidligere blitt nominert til priser av Det internasjonale nettverket av gatemagasiner. Men så langt uten å gå helt til topps.

Magasinet tilbyr arbeid til folk som faller utenfor det vanlige arbeidslivet.